Predsjednik Evropske komisije izjavio

Junker o Štraheu: Ne bih da se miješam, iako bih volio

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker u posljednjem obraćanju pred izbore za Evropski parlament u Beču osvrnuo se na krizu u austrijskoj vladi, porukom da ne bi da se miješa "iako ima želju".
Objavljeno: 21. 05. 2019 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Rado sam došao u Beč, ne da se aktivno umiješam u krizu vlade, iako bih imao želju, već da učestvujem u radu parlamenta", kazao je na početku obraćanja na kongresu Evropskog saveza sindikata.

Junker je time aludirao na aferu oko Hajnca-Kristijana Štrahea, doskorašnjeg vicekancelara i lidera desničarske Slobodarske partije Austrije (FPO), koji je bio prinuđen da okonča političku karijeru zbog video snimaka na kojima jednoj Ruskinji nudi državne poslove u zamjenu za finansijsku podršku njegovoj stranci.

Junker je oduvijek bio kritičan prema Slobodarskoj partiji i njenoj negativnoj politici prema EU, smatrajući da se ta stranka zalaže za razbijanje Unije.

U obraćanju predstavnicima evropskih sindikata, Junker je kazao da se njima rado obraća, jer je i sam bio član sindikata prije nego što je postao ministar rada Luksemburga.

"I kao predsjednik Evropske komisije sam ostao član sindikata. Isplati se i kao sindikalac izaći na evropske izbore i potisnuti opasnost koja prijeti od desnice", poručio je Junker.

Komentari: 0

Novi komentar