Vuković sindikalcima: Ne možemo da odgovaramo na pojedinačne zahtjeve

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković saopštio je juče da glavni grad ne može da izađe u susret Sindikatu kulture oko dodjele parcele na kojoj bi počela gradnja stanova za zaposlene u ustanovama kulture.
Objavljeno: 22. 05. 2019 - 07:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je, odgovarajući na otvoreno pismo ovog sindikata naveo da ,”iše nijesu u prilici da odgovaraju na pojedinačne zahtjeve, niti su ova pitanja u isključivoj nadležnosti glavnog grada“. Zbog neuspostavljanja komunikacije sa gradonačelnikom iz ove organizacije su najavili miran protest ispred zgrade glavnog grada.

Vuković je u odgovoru naveo i da su početkom marta uputili dopis predsjedniku Vlade Dušku Markoviću radi organizovanja sastanka na kojem bi bile razmotrene realne potrebe ovih i drugih državnih organa i mogući doprinos glavnog grada s ciljem njihovog zadovoljenja.

“U prethodnom periodu glavni grad pružio je značajnu podršku brojnim državnim institucijama i sindikalnim organizacijama zaposlenih u državnim organima s ciljem rješavanja stambenih potreba. Ta pomoć uglavnom se odnosila na dodjelu urbanističkih parcela i/ili na oslobađanje obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje”, naveo je Vuković

. On dodaje da su pomogli zaposlenima u sektoru zdravstva, prosvjetnim radnicima, policiji, pravosuđu, Javnom servisu i udruženjima penzionera dodjelom zemljišta površine 15.853 metra kvadratna i oslobađanjem naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u vrijednosti od 4,64 miliona eura.

Sindikat kulture tražio je od glavnog grada da im do 15. maja nađu plac gdje i svim sindikatima, na staroj kamionskoj pijaci.

Komentari: 0

Novi komentar