SDP nije iznenađen porukama i neosnovanim optužbama

SDP nije iznenađen porukama i neosnovanim optužbama na naš račun, koje je uputio gdin Dejan Pejović, funkcioner Demokrata i odbornik u skupštini Opštine Kotor, sa sinoćnjeg protesta pokreta Odupri se.
Objavljeno: 22. 05. 2019 - 12:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Od samog početka Demokrate pokušavaju da prezmu vođstvo pokreta Odupri se, kako bi opravdano nezadovoljstvo građana uveli u partijske okvire, a poruke njihovog odbornika iz Kotora Pejovića dio su tog pokušaja.
Kako to nijesu uspjeli organizacijom paralelnih protesta, gdin Pejović svoju poziciju u rukovodstvu pokreta zloupotrebljava kako bi saopštavao stavove partije, kojom se nešto ne ponosi i krije joj pripadnost, čime od samog početka pokušava da dezavuiše građansku strukturu i misiju Pokreta .
Kada bi Pejović pokušao biti iskren i objektivan za kršenje Sporazuma, optužio bi, i to drastično, upravo sopstvenu partiju koja je dan nakon potpisivanja Sporazuma isti brutalno prekršila izlaskom na izbore u Tuzima, iako su “dali riječ” da to neće činiti.
Možda bi g. Pejović, da je imalo objektivan, a ne partijski pristrasan, doveo u pitanje i praksu sopstvene partije da, uporedo sa građanskim protestima organizuju i svoje partijske ili tzv. opozicione kontramitinge, kako bi,  a to jedino i umiju da rade, jeftino i kalkulantski profitirali iz opravdanog građanskog bunta.
Ako je g. Pejoviću jedina mjera opozicionarstva crvena kravata, to je sasvim legitimno i mi nemamo ništa protiv toga. S druge strane, nije pristojno ukoliko je ovaj modni detalj namijenio svima ostalima u opoziciji i na samim protestima i ukoliko mu je svako ko neće da sluša opozicionog Bebu Popovića u pokušaju izdajnik. To je DPS manir, lako ga je prepoznati i ne izgleda lijepo ni kada mu svežete crvenu kravatu.
Protesti ne mogu biti i gradjanski/opozicioni i vlasništvo jedne partije, jer su onda partijski i osuđeni na neupjeh. 
Zbog svega ovoga, preporučujemo g. Pejoviću da se u prvom redu odupre svojim partijskim šefovima i njihovom upornom naumu da satanizuju svakoga ko misli svojom, a ne njihovom glavom. Biće bolje za Pejovića i za sam pokret Odupri se.
 

Komentari: 0

Novi komentar