Prijavilo se čak 13 timova

Zatvoren poziv za prvi mejkerski hakaTON

Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis je 30. aprila objavio poziv za prijavljivanje na prvi mejkerski hakaTON u Crnoj Gori pod nazivom „Kreiraj uspomenu na naš grad“, čija je tema izrada zvaničnog suvenira Nikšića.
Objavljeno: 22. 05. 2019 - 14:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poziv je bio otvoren do 20. maja u 23:59h za sve kretivce koji su željeli da se oprobaju u ovom izazovu i da, uz pomoć savremenih tehnologija i štampe na 3D štampačima, pokušaju da osmisle zanimljiv i jedinstven suvenir koji će svaki posjetilac našeg grada poželjeti da odnese sa sobom.

U predviđenom roku, na našu email adresu je pristiglo čak 13 prijava timova koji su odlučili da učestvuju u ovom događaju.

Timove čine razni profili, te tako imamo veliki broj kreativaca, arhitekata, grafičkih dizajnera, vizuelnih umetnika, programera, modelara, studenata i srednjoškolaca!

 Time se još jednom dokazalo da kreativni ljudi u Crnoj Gori postoje, kao i da su učešće na kakaTON-u prepoznali kao priliku da se dokažu i da svoju kreativnost ispolje na ovaj način, a Tehnopolis je uspio da ih okupi na jednom mjestu i sa zajedničkim ciljem.

Za sve učesnike je obezbijeđen dvosatni obilazak grada sa naratorom/turističkim vodičem, koji će im ovom prilikom govoriti o svemu što bi im možda dalo inspiraciju za rad.

Nakon toga će početi hakaTON, koji će trajati 48 sati, a sve vrijeme trajanja hakaTON-a učesnici će na raspolaganju imati osvježenje, hranu, prilagođeno mjesto za odmor, gaming sobu i kuhinju.

Nakon završetka takmičenja i odmora učesnika, 1. juna u 18h će biti organizovan pitch pred stručnim žirijem, koji će odabrati najbolje idejno rješenje.

Za tri najbolje ideje su obezbijeđene vrijedne nagrade, pa će tim koji osmisli najbolju ideju prema mišljenju stručnog žirija osvojiti 3 000 eura, drugoplasirani tim osvaja 1 500 eura, a trećeplasirana ekipa će dobiti na poklon opremu i set ulaznica za Bedem Fest, a Nikšić će dobiti zvaničan suvenir.

Komentari: 0

Novi komentar