Narodna proslava Dana nezavisnosti održana u Podgorici

Velika narodna proslava 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore, održana je sinoć u Podgorici, u prisustvu oko 12.000 građana, saopšteno je danas iz Crnogorske kulturne mreže.
Objavljeno: 22. 05. 2019 - 15:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako su istakli u toj organizaciji, programom su promovisali mlade ljude koji su kroz pjesmu i zabavu Crnoj Gori čestitali Dan nezavisnosti.

“Publika je izuzetno pozitivno reagovala na nastup Elize Markić koja je u čast 21. maja pjevala na albanskom jeziku. Takođe smo prikazali kratak film kao podsjećanje na 2006. godinu”, navode u CKM.

Posebno emotivan trenutak događaja bio je, kažu, izlazak Bojana Marovića pred publiku u rodnom gradu nakon punih dvanaest godina.

Na kraju proslave je spektakularan koncert  održao Aco Pejović, regionalna muzička zvijezda.

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović, je, u ime ogranizatora, čestitao Crnoj Gori i Srbiji 21. maj, i izvinio se prisutnim građanima zbog činjenice da je trg mali da primi sve one koji su došli na proslavu.

“Damjanović je naglasio da svi zajedno moramo dati doprinos da suverenost Crne Gore bude vječna, kao i da moramo biti ponosni na činjenicu što smo zahvaljujući mudroj politici predsjednika Đukanovića uspjeli da suverenost obnovimo sa olovkom u ruci. On je poslao poruku organizatorima protesta koji je održan u Podgorici 21. maja, da se stide sebe, a njih će se stidjeti njihovi potomci, što su zarad svojih ličnih sitnih interesa svojim okupljanjem beuspješno pokušali da obesmisle značaj 21. maja”, naglašavaju u CKM.

Na događaju je promovisana akcije Kupujmo domaće Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i akcija za dobrovoljno služenje vojnog roka Ministarstva odbrane.

“Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje kabinetu premijera Markovića, u kom su prepoznali značaj podrške narodnoj proslavi Dana nezavisnosti, kao i Centru bezbjednosti Podgorica koji je dao doprinos, zbog velikog interesovanja koje je vladalo za događaj, da sve protekne u najboljem redu”, naveli su u toj organizaciji.

 

Komentari: 1

Niksicanka

23. 05. 2019 - 00:07

Srecno, zemljo moja, mala, lijepa, plemenita, junacka, zemljo mojih praotaca, duhovna moja uciteljice! Srecno, jer te volim, moja si dje god da sam! Srecno, jer te imam kao snagu, volju, smisao, kao istinu u kojoj mac i sunce potiru tvoju surovost. Pjesmo moja s kojom me odnjihase oni sto pocivaju snom u tvojim njedrima, oni sto ostase mojim zalogom da te cuvam, i nikom ne dam dok damara u meni ima! Srecno, moja prva i posljednja zrako s kojom se budim i umirem! Zavjetnice moja svevremena!
Novi komentar