Odigrano peto kolo na muskom sahovskom sampionatu Crne Gore

Danas je odigrano peto kolo 71. Pojedinačnog seniorskog prvenstva Crne Gore u šahu za muškarce, u kojem je nakon pobjede u velemajstorskom derbiju nad Dragišom Blagojevićem, prvo mjesto preuzeo Nikola Đukić sa 4 poena. 

Objavljeno: 22. 05. 2019 - 21:21 Promjenite veličinu teksta: A A A

Utisak je da je Blagojević podcijenio matni napad Đukića i obustavio otpor, prepustivši mu vrh tabele. Intermajstori Blažo Kalezić i Luka Drašković nisu htjeli da rizikuju u složenoj ali izjednačenoj središnjici pa su sklopili remi. Remijem je završena i partija u drugom velemajstorskom derbiju, u kojem je Nikčević imao pješaka više i nešto izgledniju poziciju, ali pored topova na tabli su ostali i raznobojni lovci pa velemajstori nisu htjeli da cijede drenovinu. Stari šahovski znanci, Pečurica i Mušović, takođe su remizirali, a Tomić je, crnim figurama, iskoristio previd Vujačića i zabilježio pobjedu.

Na vrhu, posle petog kola usamljen je Đukić sa 4 poena, dok ga sa pola poena manje, prate Blagojević, Drašković, Kalezić, Šuković, Draško i Tomić, dok čak 9 igrača ima 3 poena, pa takmičenje karakteriše velika rezultatska neizvjesnost.

 

Komentari: 0

Novi komentar