Iznad rijeke Hadson u Njujorku

(VIDEO) Vratolomije helikopterom od kojih staje dah

Akrobatski pilot i bivši američki vojnik Aaron Fitzdžerald širokom paletom nevjerovatnih helikopterskih trikova na otvorenom prostoru iznad rijeke Hadson u Njujorku iznenadio je brojne posmatrače.
Objavljeno: 23. 05. 2019 - 14:32 Promjenite veličinu teksta: A A A

Šetači, građani i turisti u ovom dijelu Njujorka bili su nemalo iznenađeni kada su primjetili što se dešava na nebu iznad njih.

Prevrtanja, okretanja, slobodni padovi, niski letovi i drugi trikovi koje je Firzdžerald izvodio sa svojim helikopterom u blizini statue slobode, Battery Parka i pored autoputa West Side, prizori su za pamćenje i televizijske špice.

 

 

Fitzdžeraldu je ovaj neobični nastup bio pripremni trening pred aeromiting Bethpage, koji se održava povodom Dana sjećanja u Americi, 27. maja.

Red Bullov helikopter, kojim leti Fitzdžerald, prilagođen je za izvođenje trikova zahvaljujući posebnom rotoru od titanijuma. To omogućava pilotu da preokrene protok vazduha kroz rotor bez oštećenja bilo čega, osiguravajući mu da izvodi manevre bez mnogo rizika.

Fitzdžerald je bivši vojnik, dobitnik američke medalje za hrabrost, a većinu svog vremena u letjelici sada provodi za potrebe filmske i televizijske industrije. Letenjem se bavi od 1994. godine, nastupao je i snimao u preko 100 filmova i TV emisija, a letio je i u programima testiranja letjelica za NASA-u.

Komentari: 0

Novi komentar