Podnijete krivične prijave

Rasvijetljeno 13 imovinskih delikata u tri grada

Policajci su na teritoriji Podgorice, Nikšića i Tivta  rasvijetlili 13 krivičnih djela.
Objavljeno: 23. 05. 2019 - 14:47 Promjenite veličinu teksta: A A A

Policajci zaduženi za suzbijanje imovinskog kriminaliteta lišili su slobode I.M. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je u periodu od 31. januara do 18. maja ove godine izvršio sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – šest razbojništava i jednu tešku krađu, a na štetu zaposlenih i vlasnika četiri marketa, apoteke, cvjećare i kozmetičkog salona. 

On je ova krivična djela, kako se sumnja, vršio na gotovo identičan način tako što je maskiran ulazio u navedene objekte a zatim prijeteći nožem i drugim hladnim oružjem od zaposlenih otuđivao novac od pazara. Lišen je slobode u akciji podgoričke policije koja je sprovedena na osnovu operativih saznanja o njegovom identitetu. 

Osumnjičeni I.M. je priveden nadležnom tužiocu koji mu je odredio zadržavanje, a potom sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o pritvoru nakon čega je sproveden u ZIKS.

Službenici CB Nikšić su rasvijetlili pet krivičnih djela, i to tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa. 

Nikšićka policija je lišila slobode R.J. (34) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa. On je, kako se sumnja, ova djela počinio na štetu dvije starije ženske osobe na način što im je prilazio s leđa i otimao novčanike u kojima se nalazio novac i lična dokumenta. 

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je nakon saslušanja za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istagu je za ovo lice odredio pritvor. 

Službenici CB Nikšić su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. (21) i N.G. (21) iz Nikšića zbog sumnje da su počinili dva krivična djela, jednu tešku krađu i jedno krivično djelo krađa na štetu dva lica. 

Sumnja se da su tešku krađu počinili na način što su provalili u kuću i poslovni objekt i tom prilikom otuđili više kućanskih i električnih uređaja. Krivično djelo krađa su, sumnja se, počinili na način što su iz jedne kuće otuđili agregat, elektro alat i građevinski materijal. Policija je dio otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima. 

Osim toga, službenici CB Nikšić su rasvijetlili i krivično djelo krađa koje je počinjeno na štetu  fabrike „Željezara – Toš čelik“ Nikšić kojom prilikom je otuđeno 280 kg legure molibden. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su navedeno krivično djelo počinili R.Đ (38) i V.B. (42), oba iz Nikšića. Policijski službenici su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv ova dva lica. 

Komentari: 0

Novi komentar