Sandra Meljničenko izdvojila nevjerovatnih 110 miliona dolara za sliku

Aleksandra Sandra Meljničenko, supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka, već godinama važi za najbogatiju Srpkinju na planeti, a u njeno bogatstvo ne ulaze samo vile, jahte i nakit već i neka od najskupljih umetničkih djela na svijetu.
Objavljeno: 23. 05. 2019 - 15:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tako je bivša “modelsica”, čije je djevojačko prezime Nikolić, na jednoj aukciji pazarila jednu od sliku čuvenih lokvanja francuskog impresioniste Kloda Monea, nastalu 1906. godine, i to za čak 110 miliona dolara! Iako je ova kupoprodaja obavljena još pre nekoliko godina, vijest se tek nedavno pojavila u britanskim medijima.

Inače, pojedini strani mediji već su pisali o tome koliko bivša manekenka cijeni umjetnost. Najbogatija Srpkinja prije nekoliko godina otkrila je i kako izgleda njen luksuzni dom u Londonu, koji je opremila upravo vrijednim umjetničkim djelima.

– Skoro kompletna kuća je ukrašena djelima iz 18. veka, uglavnom iz Francuske – izjavila je ranije bivša manekenka, koja je najavila i da će svoju kolekciju umetnina, u koju spadaju i njene basnoslovno skupe unikatne haljine najpoznatijih kreatora, kao i antikvitetni nameštaj, zavještati muzeju, ali nije rekla kom.

– Smatram da je sebično da bilo kakav oblik umjetnosti čuvamo samo za sebe –poentirala je Sandra, koja je, između ostalog, vrijednim umjetničkim djelima, među kojima su navodno još neke Moneove slike, ukrasila i enterijer suprugove i svoje čuvene jahte “A”, o kojoj su mnogo puta pisali i domaći i strani mediji.

Bračni par, podsjetimo, živi zajedno već 12 godina, imaju dvoje djece, a upoznali su se u Barseloni preko zajedničkih prijatelja. Njihov brak u javnosti se pominje uglavnom kroz prizmu brojki. Tako su mediji pisali da je njihovo gala vjenčanje na Azurnoj obali, gdje su goste zabavljali Vitni Hjuston, Enrike Iglesijas i Kristina Agilera, koštalo tri miliona i 400 hiljada eura.

Kasnije je par počeo da oprema zajedničke kuće i stanove po cijelom svijetu i da kupuje skupocena umjetnička djela, ali i dalje umiju da se zabavljaju, pa je najpoznatija ruska snajka iz Srbije nedavno proslavila rođendan na ostrvu biznismena Ričarda Brensona, koje je zakupila za tu priliku, a jedna od gošći bila je njena prijateljica Nina Badrić.

Komentari: 4

Senegal

23. 05. 2019 - 15:08

Bolje bi bilo da je te para dala za dobrobit čovjepčanstva.
Objektivni

23. 05. 2019 - 16:15

E propao se impresionizam kad ga kupuju Borča , Ovča ,Krnjača i Mali Mokri Lug .
Тотo

23. 05. 2019 - 16:40

А зашто не би Борча, Овча и Крњача куповале импресионизам?
Prčanj

23. 05. 2019 - 15:46

Ima li gladnih u Rusiji kasa se ovako razbacuju sa parama. Mora da nema.
Novi komentar