Donijeta Uredba

Pogledajte čiji državljani će u Crnoj Gori moći boraviti bez vize do 30 dana

Crnogorska Vlada donijela je odluku da proširi spisak zemalja čijim državljanima neće trebati vize za boravak u Crnoj Gori do 30 dana.
Objavljeno: 23. 05. 2019 - 18:57 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako se navodi, novom Uredbom uvedene su novine u dijelu  spiska zemalja, sa čijom važećom vizom ili dozvolom boravka u njima, državljani trećih zemalja mogu boraviti bez vize u Crnoj Gori do 30 dana, dodate su nove zemlje.

 

„Konstatovano je da Crna Gora, kao prepoznata turistička destinacija, treba da olakša dolazak što većeg broja stranih turista i potencijalnih investitora te da će se dopunom Uredbe, podstaći dolazak većeg broja stranih državljana“, navodi se u vladinom saopštenju.

Kako se dodaje, imajući u vidu da se radi o zemljama koje, prilikom izdavanja vize ili dozvole za boravak strancima, preduzimaju posebne mjere provjera, ovom odredbom obuhvaćene su i državna zajednice Australije, Japan, Kanada, Novi Zeland, kao i tri zemlje Evropske unije koje nisu članice Šengenskog sporazuma –Hrvatska, Bugarska i Rumunija.

Takođe, prepoznata je potreba da se nosiocima važećih putnih isprava sa validnom APEC poslovnom putnom karticom omogući ulazak u Crnu Goru i dozvoli boravak do 30 dana, bez vize, s obzirom na to da su procedura i uslovi za dobijanje APEC poslovne putne kartice u skladu sa savremenim bezbjednosnim kriterijumima, kaže se u saopštenju.

Komentari: 2

Mирослав Ђукић

25. 05. 2019 - 22:47

Очекује се масован прилив туриста из Јапана и Новог Зеланда у току наредне сезоне!
na aparatima

26. 05. 2019 - 17:05

i iz pepeljevca barande žagubice vasotinca...i naravno paradajiz
Novi komentar