Zaev - Brajović: Partnersku saradnju koju dodatno treba ojačati

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u razgovoru sa premijerom Sjeverne Makedonije Zoranom Zaevom, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saglasili su se da je današnji susret dokaz intenzivnog političkog dijaloga na najvišem nivou između dvije zemlje, čije prijateljske odnose karakteriše partnerska saradnja koju dodatno treba ojačati, posebno u oblasti ekonomije.
Objavljeno: 23. 05. 2019 - 19:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Predsjednik Brajović je čestitao Zaevu na političkoj hrabrosti i odgovornosti koju su Sjeverna Makedonija i on lično pokazali u rješavanju otvorenih pitanja u regionu. Istakao je da će Crna Gora pružiti punu podršku evroatlantskoj i evropskoj integraciji Sjeverne Makedonije.

„Spremni smo da svoja iskustva iz integracionih procesa podijelimo sa Sjevernom Makedonijom. Drago nam je da je NATO, nakon prijema Crne Gore, nastavio politiku otvorenih vrata i pokazao da svi oni koji dijele vrijednosti Alijanse u njoj imaju partnera. Dodatno me raduje činjenica da je Crna Gora, prvi put od pristupanja, bila u prilici da ratifikacijom pristupnog Protokola Sjeverne Makedonije NATO-u pruži svoj doprinos jačanju stabilnost našeg regiona. Vjerujem da će Sjeverna Makedonija uskoro otvoriti pregovore sa EU i time intenzivirati rad na svojoj evropskoj budućnosti“, kazao je predsjednik Brajović.

Zaev se zahvalio predsjedniku Brajoviću što je Crna Gora bila jedna od prvih država koja je ratifikovala Protokol o pristupanju Sjeverne Makedonije NATO-u. Istakao je da nije teško ići naprijed kada se imaju iskreni prijatelji koji pokazuju put koji treba slijediti, kako bi se budućim generacijama obezbijedila stabilnost i trajni mir. Crna Gora je primjer u regionu kako treba voditi pregovore sa Evropskom unijom i Sjeverna Makedonija je spremna da uči iz njenog iskustva.

Predsjednik Brajović je čestitao Zaevu na pobjedi kandidata vladajuće koalicije Steva Pendarovskog na predsjedničkim izborima i na činjenici da su sami izbori prošli u skladu sa najvišim demokratskim standardima.

 

 

Komentari: 0

Novi komentar