KOTOR: Ističu rokovi za zakazivanje sjednice parlamenta

Avramović: DPS čeka još dva dana

I kotorski DPS, kao i predsjednica SO Kotor Dragica Perovic, želi da čuje stav Ministarstva javne uprave povodom aktuelne situacije u Kotoru, nakon što je 24. aprila na inicijativu SDP, a uz podršku i glasove DPS, SD, LP i HGI smijenjen predsjednik opštine Vladimir Jokić.
Objavljeno: 24. 05. 2019 - 05:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Jokić je smijenjen na sjednici koju je sazvala nova većina, odmah nakon što je Perović prekinula sjednicu na kojoj je trebalo da se odlučuje o Jokićevoj smjeni. Jokić se žalio Upravnom sudu jer smatra da je smijenjen nezakonito.

NEDOUMICE

Sekretar kotorskog DPS Željko Avramovic kazao je juče Pobjedi da je, s obzirom na razne pravne nedoumice, logično očekivati da se oglasi Ministarstvo javne uprave kojem se za mišljenje u petak obratila predsjednica SO Dragica Perovic.

„Sačekaćemo još ova dva dana, i ukoliko se Ministarstvo ne oglasi, na organima partije tokom vikenda donijećemo odluku o daljim koracima“, kazao je Avramović.

Iz tog ministarstva su ranije saopštili da pomno prate dešavanja u opštini Kotor, te da će kada se stvore zakonski uslovi za to, Vlada preduzeti odgovarajuće mjere.

Opširnije u Pobjedi.

Komentari: 6

goran1978

24. 05. 2019 - 10:14

Perovicka sad oce da nametne kao da je ona neki prebitan faktor jer je predsjednica SO, ali kad bude dosao novi predsjednik Opstine ni nje nece biti vise na tom mjestu.
Kosta

24. 05. 2019 - 10:15

Kotoru treba kompletno cijela uprava da se mrdne grad sa mrtve tacke na kojoj se sad nalazi zahvaljujuci Jokicu i njemu slicnima!
oliver14

24. 05. 2019 - 10:17

Sve dodje u svoje vrijeme, ne moze ni Perovicka da bude iznada zakona, jer ovo je sramno sta radi!
Vitinka

24. 05. 2019 - 10:23

Sad mi je i jasno zasto je Kotor propao kad su ga vodili nesposobni ljudi koji su samo gledali svoju korist i nista vise! Neka je smijenjen Jokic i treba jer nista nije uradio dobro!
Tommy_h

24. 05. 2019 - 14:56

Demokrate na celu sa plagijatorom nijesu sposobne da vode opstinu i da rade u interesu gradjana, a nista bolja situacija nije ni kod ostatka opozicije, jer su u svakoj opstini u kojoj su imali vlast na sledecim izborima ubjedljivo izgubili.
Marelica

24. 05. 2019 - 14:57

Dps je jedina ozbiljna partija koja radi u interesu gradjana. Opozicija je imala svoju priliku i vidjeli smo njihivu sposobnost i nacin realizovanja njihove politike.
Novi komentar