Premijer Sjeverne Makedonije poručio

Zaev: Krizu rješavati dijalogom, a ne bojkotom

– Zajednička sjednica vlada Crne Gore i Sjeverne Makedonije bila je veoma uspješna. Potpisana su četiri sporazuma, u oblastima zaštite životne sredine, zdravstva, unutrašnjih poslova i razmjene i zaštite tajnih podataka. Naši ministri dotakli su sve segmente saradnje. Uvjeren sam da će to dovesti do konkretnih rezultata – poručio je crnogorski premijer Duško Marković.
Objavljeno: 24. 05. 2019 - 12:10 Promjenite veličinu teksta: A A A
Zaev: Krizu rjesavati dijalogom, a ne bojkotom
Foto: gov.me/B. Cupic

Premijer je na zajedničkoj konferenciji za medije s makednonskim kolegom, Zoranom Zaevim, kazao da su Crna Gora i Sjeverna Makedonija države koje dijele i promovišu evroatlantske vrijednosti, koje su, prema njegovoj ocjeni, preduslov dugoročne stabilnosti regiona.

– Istakli smo značaj koji evropske integracije imaju za reforme naših društvenih sistema. Nadamo se da će Sjeverna Makedonija uskoro početi pregovore s EU. Crna Gora će da pomogne našim makedonskim prijateljima pri ulasku u NATO – istakao je Marković.

On je čestitao Zaevu na potpisivanju Prespanskog sporazuma.

– To je sporazum za dobro vaše države i regiona, i pokazali ste da na Balkanu može doći do rješavanja najkomplikovanijih odnosa dijalogom – poručio je Marković.

Zaev je, zahvalivši se za podršku koju Crna Gora daje Sjevernoj Makedoniji na putu ka evroatlantskim integracijama, rekao da su dvije države uvijek imale iskreno prijateljstvo, koje samo nadopunjuju.

Na pitanje kako komentariše proteste u Crnoj Gori, makedonski premijer je podsjetio da je bio lider protesta kada je bio dio opozicije, a da sada razgovara s liderima protesta.

– Pravo na protest je građansko, demokratsko i evropsko pravo, ali modalitete moramo pronalaziti da ne bi kočili zemlju i zato apelujem na dijalog, a nikako na bojkot. Vjerujem da dijalogom možemo nastaviti da nalazimo rješenja za bilo koja pitanja – poručio je Zaev.

Komentari: 1

Iskustvo

24. 05. 2019 - 15:40

"Zaev: Krizu rješavati dijalogom, a ne bojkotom". Vidite kako se iz iskustva uči. I u Makedoniji je Zaev došao na vlast dijalogom, a ne bojkotom. Što je ovim ljudima za sveto ime Božje. Kao da su svi, osim njih retardirani ili ne pamte što je juče bilo, pa im mogu pričati što oće i "krečiti2 blisku prošlost.
Novi komentar