Od bezbjednosno interesantnih lica

Berane: Oduzeti pištolj, municija i opojne droge

Službenici Centra bezbjednosti Berane su pretresima pronašli i oduzeli oružje, opojnu drogu, sredstva komunikacije i druge predmete.
Objavljeno: 24. 05. 2019 - 15:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Sprovodeći ove aktivnosti beranska policija je lišila slobode dva lica dok je protiv jednog podnijela krivičnu prijavu. 

Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednsoti Rožaje su lišili slobode dva lica kod kojih su kontrolom pronašli i oduzeli marihuanu. 

Službenici Centra bezbjednosti Berane su juče, 23. maja 2019. godine, kontrolisali vozilo u kojem su se nalazila tri bezbjednosno interesantna lica, S.Đ. (23), A.Ć. (28) i D.R. (29), svi iz Berana. Kada je ugledao policijske službenike D.R. se dao u bjekstvo kojom prilikom je odbacio pištolj marke „CZ“ cal. 7,65mm. Pregledom A.Ć. policijski službenici su pronašli i oduzeli dva zamotuljka sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je je kokain. 

Postupajući na osnovu prethodno pribavljenih naredbi nadležnog sudije za istragu, beranska policija je izvršila pretrese vozila, stanova i prostorija koje koriste S.Đ, D.R. i B.Ć. koji je srodnik A.Ć. Pretresom prostorija koje koristi D.R. policijski službenici su pronašli i oduzeli predmet za konzumiranje opojne droge i druge predmete. Policija preduzima intenzivne radnje na pronalasku D.R. a protiv njega biće podnijeta krivična prijava nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Pretresom prostorija koje koristi B.Ć. pronađen je i oduzet pištolj marke „Parabelum“ kal.9 mm, sa okvirom u ilegalnom posjedu. Službenici CB Berane su lišili slobode A.Ć. i B.Ć. A.Ć. je osumnjičen da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga dok je B.Ć. lišen slobode zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oni će biti uz krivične prijave privedeni nadležnom tužiocu. 

Nadalje, službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su, postupajući na osnovu operativnih informacija kontrolisali vozilo u kojim je upravljao A.Lj. (25) iz Rožaja dok se na suvozačevom mjestu nalazio D.M. (23). Pregledom ovih lica policija je pronašla i oduzeli izvjesnu količinu marihuana i tzv. džoint. Oba lica su lišena slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga.

beranepretres

Komentari: 0

Novi komentar