Osumnjičena i za neevidentiranje prometa u restoranu

H. Novi: Krivična prijava za utaju poreza i doprinosa

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv žene osumnjičene za krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju i krivično djelo lažni bilans u sticaju sa krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa
Objavljeno: 24. 05. 2019 - 15:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

Službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi su protiv N.R. (41) iz Herceg Novog podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinila navedena krivična djela. 

Ona je, kako se sumnja, kao izvršni direktor i odgovorno lice u pravnom licu „Plava laguna” d.o.o. Herceg Novi, koje je obrisano iz CRPS-a 19. marta 2019. godine, počinila krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju na način što u restoranu, koji je poslovao u okviru navedenog pravnog subjekta, na jednoj od dvije registrovane kase nije prikazala evidentirani promet te je na taj način izbjegla plaćanje poreza na dodatnu vrijednost. 

Inspekcijskim nadzorom izvršenim od strane Poreske uprave PJ Herceg Novi od 28. avgusta 2018. i 05. septembra 2018. godine, utvrđeno je da osumnjičena za poslove tokom 2017. i 2018. godine u mjesečnim prijavama poreza na dodatnu vrijednost nije prikazala promet evidentiran na jednoj fiskalnoj kasi, na koji način je, kako se sumnja, umanjila pripadajuće poreske obaveze, odnosno izbjegla plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 14.326 eura za 2017. i 2018. godinu. 

Daljim kriminalističkim mjerama i radnjama policijski službenici su došli do sumnje da je N.R. počinila i krivično djeo lažni bilans u sticaju sa krivičnim djelom utaja poreza i doprinosa. 

Sumnja se da je ovo krivično djelo počinila na način što je, kao odgovorno lice u navedenom pravnom licu, na osnovu ovako lažno prikazanog stanja u svom knjigovodstvu, u namjeri da sebi ili drugom pribavi korist, sačinila bilans stanja i uspjeha za poslovnu 2017. godinu umanjen za iznos dobiti od 63.418 eura, na koji iznos je bila u obavezi do 31. marta 2018. godine da obračuna i plati porez na dobit u iznosu od 5.707 eura.
 

Komentari: 2

Nera

24. 05. 2019 - 16:26

Policija i poreski inspektori pod hitno da privedu pravdi velike hotelijere koji prikazuju plate od 200 -250 eura , a svi znamo da je više nemoguće naći radnike za te pare. Razlika koju pojedinci isplaćuju na ruke je višestruko veća od iznosa za koju terete ovu gospođu. Postavlja se pitanje,,odakle pare za na ruke i jesu li to pare koje takođe nijesu fiskalizovane i jesu li možda u pitanju milioni koji su stečeni višegodišnjom utajom poreza i doprinosa.
burekdzija-cevapdzija

24. 05. 2019 - 17:02

piljare i kafandzije zbog hiljadu eura u cuzu dok rezimski lupezi stotine miliona urivaju .Samo jedan prevatrant iz PG koji drzi ilegalno skladiste ,,,,,,na u D. Gorici duguje na ime poreza vise miliona drzavi a koliko ih je privatno prevario bog zna .
Novi komentar