Porodica Vukosavljević dobiće bolji smještaj i terapiju za bolesnog sina

Šestočlana porodica Vukosavljević koja godinama živi u ruiniranom objektu bez elementarnih uslova uskoro će dobiti uslovni smještaj ajedno od četvoro maloljetno djece, bolesni dječak, imaće obezbijeđenu terepaju. To mu je, kaže Goran Vukosavljević, obećano u Centru za socijalni rad sa čijim je poredstavnicima juče razgovarao.
Objavljeno: 25. 05. 2019 - 08:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dan ranije, on je najavio da će se ubiti, rezanjem žiletima u zgradi opštine, zato što nema elementarnih uslova za život i novac da kupi lijek za sina, a nadležni ne žele da im pomognu.

“Rožajska policija me jutros privela u svoje prostorije na razgovor a potom su me odveli u Centar za socijalni rad gdje sam iznio sve probleme sa kojima se suočava moja porodica. Centar za socijalni rad obezbijedio je namirnice za djecu a obavili su razgovor i sa svojim nadređenim iz Podgorice kako bi našli rješenje da se mom sinu obezbijedi stalna terapija. Obećali su mi da će sredstva za nabavku lijeka koji košta 318 eura obezbijediti u ponedjeljak”, rekao je Vukosavljević.

Socijalni radnici su mu, kaže, savjetovali da ne diže ruku na sebe ali im je rekao da će to uraditi ukoliko nadležni obećanje ne održe.Problemi Vukosavljevića traju duže od pet godina, kada su po nalogu Centra za socijalni rad izmješteni iz neuslovnog stambenog prostora u stan koji im je obezbijeđen posredstvom ove ustanove.

Nakon nekoliko mjeseci Centar za socijalni rad je prestao da plaća kiriju, a tu obavezu je preuzela lokalna uprva uz obećanje da će Vukosavljevićima dodijeliti besplatan plac za izgradnju kuće kao i da će pomoći da dobiju krov nad glavom.

Riječ je o porodici koja preživljava od socijale i novca koji Vukosavljević teškom mukom zaradi od fizičkih poslova. Borave u trošnom objektu bez vode i kupatila.

Takođe, najmlađi član domaćinstva je dijete sa posebnim potrebama koje je mjesecima liječeno u KBC Podgorica a od nedavno se nalazi u jednoj beogradskoj bolnici.

Komentari: 0

Novi komentar