Simović govori na otvaranju Generalne skupštine OIE

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović, govoriće na otvaranju 87. Generalne skupštine Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE), koja se od sjutra do 31. maja održava u Parizu. 
Objavljeno: 25. 05. 2019 - 09:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Iz Ministarstva poljoprivrede saopšteno je da su 182 zemlja članice OIE, međunarodne organizacije koja radi na unaprijeđenju zdravlja životinja širom svijeta i koja je referentna organizacija za standarde Svjetske trgovinske organizacije. 

Iz Ministrstva su objasnili da Svjetska organizacija za zdravlje životinja ima pet regionalnih komisija, za Afriku, Ameriku, Aziju, Bliski istok i Evropu, kao i subregionalne kancelarije na svim kontinentima.

Da je, kako su kazali iz Ministarstva, Crna Gora uvaženi član i pouzdan partner i te međunarodne organizacije, pokazuje činjenica da je izabrana za jednu od dvije zemlje čiji predstavnik će govoriti na otvaranju Skupštine u ime Evropske regionalne komisije. 

"To je i potvrda i priznanje Crnoj Gori na rezultatima i na regionalnim incijativama u cilju zaštite zdravlja životinja, bezbjednosti hrane i zaštite javnog zdravlja, posebno u dijelu sprječavanja širenja zaraznih bolesti životinja", kaže se u saopštenju.

Uz Simovića, u ime zemalja Evrope, obratiti i predstavnik Vlade Italije. 

Navodi se da je delegat OIE iz Crne Gore direktorica Uprave za bezbjednost hrane, vetrinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković, koja će, takođe učestvovati u radu Skupštine.
 

Komentari: 0

Novi komentar