ASK da ispita finansiranje pokreta Da svako ima

Savez Socijalističke narodne partije Vladimira Jokovića, Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića i Radničke partije Janka Vučinića sa nezavisnim poslanicima organizuje u nedjelju veče koncert poznatog srpskog folk pjevača, nakon što su, početkom maja, organizovali koncert poznatog regionalnog benda u Bijelom Polju.
Objavljeno: 25. 05. 2019 - 17:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Poznato je da nastupi pjevača koštaju prilično, a sa obzirom na to da pokret “Da svako ima” čine partije koje, prema pisanju medija, ne stoje najbolje sa finansijama, sagovornici televizije Nova M ističu da bi Agencija za sprječavanje korupcije trebalo da ispita odakle se finansiraju koncerti, koji su, kako navode vrsta političke promocije.

Agencija za sprječavanje korupcije morala bi da ispita kako pokret “Da svako ima” finansira koncerte regionalnih pjevačkih zvijezda, koji, prema pisanju medija, koštaju više od 20 hiljada eura, poručuje politički analitičar Ranko Đonović. 

On se pita odakle im toliko novca.

“Izgleda da su slogan “Da svako ima” smislili po vlastitim mogućnostima, jer ne bi mogli tih desetak hiljada u tako kratko vrijeme da odvoje, da nije situacija da imaju i da mogu”, dodao je on.

Đonović ističe da je očigledno da iza ovog pokreta stoje finansijeri, ali da bi se svakako trebalo ispitati da li je novac ušao u legalne tokove.

Sa njim je saglasan i urednik portala Analitika Predrag Zečević.

“Ukoliko je neko prepoznao da tu ima nekih nepravilnosti, svakako treba da ispita”, navodi on.

Poslanik vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Divanović, sa druge strane, ne sumnja da će Agencija ispitati porijeklo novca kojim su plaćeni koncerti ali i ostale aktivnosti partija, koje su donedavno po sopstvenim priznanjima imale finansijske poteškoće.

“Kao najodgovornija politička partija nećemo se baviti poslom nadležnih institucija, uvjereni da će ASK u ovom, kao i svim drugim slučajevima obaviti sve neophodne provjere i zakonom pretpostavljene procedure”, ističe on.

Divanović podsjeća da je nedavno nikšićki biznismen Miodrag Daka Davidović priznao da stoji iza pokreta “Da svako ima”, te najavio i da će ih finansijski podržati.

“Oni su nakon tog potpisivanja ugovora u BP, kao što je javnosti poznato, krenuli u jednu prilično intenzivnu kampanju, ali smo vrlo brzo saznali ko stoji iza toga, odnosno ko je finansijski pokrivitelj ovog političkog projekta”, poručuje on.

Sagovornici Nove sve ovo vide kao dodatno osipanje opozicije i dublje raslojavanje, sa obzirom na to da je Davidović ranije, kako su pisali mediji, bio finansijer i Demokratskog fronta.

“Vjerovatno ako budu dobro osmislili kampanju i ukoliko budu uložili toliki novac, kao što se priča, da preuzmu dio tih opozicionih glasova. Tako da taj pokret, ustvari, vodi daljem razjedinjavanju opozicije i uzimanju opozicionih glasova, naročito Demokrata i DF-a”, navodi Zečević.

Televizija Nova je upitale Agenciju za sprječavanje korupcije da li će ispitati porijeklo novca kojim pokret “Da svako ima” finansira koncerte koji koštaju dosta novca, ali do emitovanja priloga nijesu dobili odgovore.

Takođe, i predsjednika SNP-a Jokovića, čija je partija konstituent pokreta “Da svako ima”, upitali su kako se koncerti finansiraju. On, međutim, nije odgovarao na poruke, niti se javljao na pozive.

Komentari: 6

Mogao bi i ti

25. 05. 2019 - 17:08

organizovati koji koncert.
Valcerista

25. 05. 2019 - 18:53

Ranko Djonovic je organizova sto je trebalo, mitinge za Crnu Goru, a ne pilće i praciće na raznju. Boli vas sto ovaj analiticar hiruski precizmo skrece paznju na vase malverzacije. Nikad vise 1918 !!! Pa kome se cupka neka ide u Guču
Bezsluhista

25. 05. 2019 - 21:10

Akcenat je na pare koje ovaj ima. Neka nas posluži škampima i ostrigama.
Borac

25. 05. 2019 - 18:56

Ja bih se pitao isto odakle vama milioni da gradite zgrade?
Alo

25. 05. 2019 - 18:56

Što će ovaj? Svoj posa, održavaj ulaze
Мирослав Ђукић

27. 05. 2019 - 09:11

Да живи највећи аналитичар на Земљи и околини!Срећни су они који су имали прилику да га читају! Админе, хоћете ли ми сада објавити коментар? Је ли довољно позитиван према Ранку?
Novi komentar