Direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije Ćazim Hodžić

Hodžić: Očekujemo najviše gostiju sa Zapada

Direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić izrazio je očekivanje da će ,kada je riječ o ljetnjoj turističkoj sezoni, sudeći po informacijama koje dobijju od turističkih agencija i turoperatora, kao i iskazanom interesovanju individualnih gostiju na sajmovima ove godine zabilježiti nove rekorde.
Objavljeno: 26. 05. 2019 - 07:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Postoji rast interesovanja sa tržišta Evropske unije, ali i daleke Azije, a prema informacijama hotelske privrede izvjesno je da ćemo imati i dobru predsezonu imajući u vidu da su prve organizovane grupe gostiju već stigle“,kazao je Pobjedi generalni direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije i turističku infrastrukturu u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić.

Kako je istakao, struktura smještajnih kapaciteta je značajno unaprijeđena. Samo u prethodnoj godini otvoreno je 25 novih hotela, od čega hoteli sa četiri i pet zvjedzica čine 60 odsto u ukupnom broju novih hotela.

Turista u zimskoj sezoni bilo više za 21 odsto

Hodžić kaže da su itekako zadovoljni proteklom zimskom sezonom. - Tokom zimske sezone koja uključuje decembar 2018. godine i januar i februar ove godine, shodno podacima Monstata, u kolektivnom smještaju bilježimo rast dolazaka turista za 20,79 odsto, odnosno 10,6 odsto u broju noćenja u odnosu na isti uporedni period prošle sezone. Evidentno je da je za nama još jedna rekordna i veoma uspješna zimska sezona – kazao je Hodžić. Pored promotivnih aktivnosti MORT-a i Nacionalne turističke organizacije, on ističe da su uloženi značajni napori da se obezbijedi da što veći broj ski centara bude u funkciji, te je stoga u funkciji bilo sedam skijališta. - Potrebno je intenzivirati saradnju lokalnih turističkih organizacija, lokalne samouprave i turističke privrede. Ističemo i važnost kreiranja novih projekata koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude i privlačenju većeg broja turista u periodima predsezone i postsezone – ističe Hodžić.

Komentari: 1

Pomidorac sam tim se dicim

26. 05. 2019 - 11:13

Mozete vi ocekivat ove ili one na kraju ce vam sezonu spasavat paradajz turisti.
Novi komentar