Pokušali da prokrijumčare preko 200 kg marihune

Nakon četiri mjeseca uhapšen Podgoričanin

Barska policija uhapsila je Podgoričanina D.V (38) osumnjičenog da je sa još jednom osobom namjeravao da prokrijumčari preko 200 kilograma marihuane, što je policija otkrila 13. januara ove godine, saopšteno je iz Uprave policije.
Objavljeno: 26. 05. 2019 - 11:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

"On je osumnjičen da je u vozilo, kojim je upravljao D.B. (38) iz Podgorice, 13.janura zajedno sa njim utovario marihuanu koju je D.B. prevozio, sa namjerom ova dva lica da ovu drogu stave u promet. Droga je 13. januara, otkrivena u vozilu kojim je upravljao D.B. koji je bježao policiji. Nakon kraće potjere za vozilom, kojom prilikom je D.B. više puta ostvario kontakt sa službenim policijskim vozilom u cilju onesposobljavanja službenog vozila u potjeri, a pri čemu je nastala totalna šteta na oba vozila, došlo je do prevrtanja vozila kojim je upravljao D.B", saopšteno je iz policije.

Osumnjičeni D.B. i dva policijska službenika su tom prilikom zadobila lakše tjelesne povrede.D.B. je podsjećaju tada uhapšen. 

"Sumnja se da se D.V. 13. januara ove godine, nakon što je zajedno sa D.B. utovario drogu u njegovo vozilo „Nissan Terrano“, regionalnim putem Ada Bojana – Ulcinj kretao sa svojim vozilom „Škoda Octavia“ ispred vozila kojim je upravljao D.B. D.V. se, kako se sumnja, kretao vozilom ispred vozila kojim je upravljao D.B. u namjeri da javi D.B. ukoliko uoči policijske patrole. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj su međutim uspjeli da sustignu D.B. i da ga uhapse", navedeno je u saopštenju policije. 

Shodno saznanjima do kojih je došla policija, a koja ukazuju na sumnju da je u nabavci, prevozu i držanju 206,8 kg marihuane radi dalje prodaje učestvovao i D.V, službenici CB Bar juče su pretresli njegov stan i druge prostorije u Baru, kućice na Adi Bojani i putničko motorno vozila „Škoda Octavia".

"Pretresima su pronađeni i oduzeti pištolj marke Tangfolio sa okvirom i deset metaka cal. 9 mm u ilegalnom posjedu (sa oružnim listom istekle važnosti), kao i tri mobilna telefona i više SIM kartica.D.V. je, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključeno je u saopštenju policije. 

 

Komentari: 0

Novi komentar