Reagovali na ocjene Dragice Perović

SDP: Cijeloj javnosti poznat nacionalistički i anticrnogorski politički rezon Perovićeve

  Glavni gost i udarni govornik na jučerašnjem Kongresu Demokrata, gdja Dragica Perović, predsjednica Demokratske srpske stranke i ideološki saveznik Milićevih portparola, imala je i specijalnu ulogu. Da saopšti sve ono što Demokrate misle a ne smiju reći, skrivajući pravo lice i držeći građansku masku, navodi SDP danas u saopštenju.
Objavljeno: 26. 05. 2019 - 13:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tako smo od ove političarke, “uzornog” političkog i demokratskog bekgraunda, imali priliku da čujemo kako Demokrate zamišljaju opozicionu politiku u Crnoj Gori i ko se ima smatrati izdajnikom, pomisli li skrenuti sa puta koji zacrtaju Demokratska srpska stranka i Demokrate.

Cijeloj javnosti je poznat nacionalistički i anticrnogorski politički rezon gđe Perović, pa je logično da ona i Milićevi portparoli imaju negativan stav o politici SDP-a, kaže se u saopštenju.

Takva politika, po našem dubokom uvjerenju, upravo je prepreka mnogim ljudima koji trpe DPS-ove zloupotrebe strahujući od politike Demokratske srpske stranke i Demokrata koje ne te teme ćute, puštajući g. Perović da govori u njihovo ime.

Suprotno od Demokratske srpske stranke i Demokrata mi vjerujemo da alternativa ovakvoj vlasti mora biti reformska, prozapadna, euroatlantska i iznad svega državotvorna. Drugačija ne samo da je loša, već nije ni moguća.

“Zato, poručujemo gđi Perović - naravno da ćemo mijenjati Crnu Goru, ali ne na vašoj politici i poimanju demokratije jer je ta politika istorijski poražena i sudi joj se u Hagu. SDP je tu politiku devedestih, rata i mržnje svakog ko se drugačije zove, kada ste bili udruženi sa sada omražemim vam DPS-om, porazio dok je bila neuporedivo jača nego danas. Zato nas jučerašnja guslarska naricanja Demokratske srpske stranke i Demokrata, ni najmanje ne dotiču. Naprotiv”, kaže se u saopštenju,

Dodaje se da ipak, predsjednica Demokratske srpske stranke zavrjeđuje naše poštovanje, makar u jednom dijelu.

“Ona glasno i jasno govori ono što njeni jučerašnji domaćini misle, ali ne smiju javno reći. I mnogo je bolji portparol g. Bečiću nego što je on bio g. Miliću. To nije malo, niti lako i zaslužuje poštovanje”, zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari: 4

marko m

26. 05. 2019 - 13:52

sa zadovoljstvom procitam svako saopstenje sdp, ali nazalost vecinska crna gora nema sluha za prave vrijednosti....zivio sdp, gdje je sdp tu je buducnost, tu je stabilnost....
Ilija

26. 05. 2019 - 14:56

Potpuno je SDP u pravu kad proziva antidrzavne element valja se dozva vise pameti. Neprihvatljivo je od SDP sto prica da bi vio smjenu DPSa. Sa kim da smijeni DPS. I ako SDP zna da nema sakim da smijeni DPS on I dalje to forsira. Nevjerovatno. Pa tolike su godine bi zajedno. Sto im to sad smeta?
Čitljiva papazijanija

26. 05. 2019 - 18:17

SDP u ovim vremenima i Demokrate imaju puno sličnosti. Nezna im se za sto su niti protiv čega su. Papazijanija sbrckana s’ konca i konopca, ali vrlo lako čitljiva.
suze & smjeh

26. 05. 2019 - 22:09

Sve borbe za CG se trebaju voditi na selu.Dakle nema još 100% stranke za CG.Dali se SDP oglasila u vezi Dodikovih veliko- srpskih mapa u kojoj je obuhvaćena i CG.SDP je šurovo sa taborom koji su držali olovku u crtanju novih veliko- srpskih mapa.Nije DPS idealan baš zbog gore zapostavljenog seljakuka .
Novi komentar