Jer nema odobrenje za rad

Cetinjski kafić kažnjen sa 200 eura

U okviru kampanje "Budi odgovoran" ove sedmice je evidentirano 17 pritužbi, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna od 200 eura.
Objavljeno: 26. 05. 2019 - 15:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

Inspektori su sa 200 eura kaznili cetinjski kafić "Tri tačke", jer nema odobrenje za rad.

Prilikom kontrole podgoričke firme Inpek, prijavljene za neizmirivanje zarada i neuplaćivanje doprinosa, inspektori su naložili otklanjanje utvrđenih nepreavilnosti u predviđenom roku.

Inspektori su utvrdili da restoran Kod Crnogorca u Podgorici nema knjigu prigovora, zbog čega je naloženo da se ona nabavi.

Prilikom kontorle Radija Jadran, prijavljenog za rad zaposlenih bez ugovora o radu, ustanovljeno je da je utvrđena nepravilnost otklonjena.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu apoteke Montefarm, jer navedena adresa nije bila potpuna.

U proceduri su prijave koje se odnose na bolnicu Dr med tim, pekaru i frizerski salon na Zlatici u Podgorici, kao i trafiku u Plavu, prijavljenu zbog prodaje cigareta maloljetnim osobama.

Evidentirane su i pritužbe koje se odnose na nepropisno parkiranje i paljenje smeća.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole trafike bez naziva u Beranama, hotela Palma, slastičarne Branka i firme Monatex u Budvi, preduzeća Kumovi group iz Bijelog Polja i autopraonice Sjaj iz Kotora.

Kampanju "Budi odgovoran" krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajta www.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

Komentari: 0

Novi komentar