Uspostavljanje modela saradnje Univerziteta Crne Gore i japanske kompanije Smartvalue

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić i prorektor za nauku i istraživanje prof. dr Irena Orović sastali su se danas sa gospodinom Jun Šibuja, predsjednikom i izvršnim direktorom japanske kompanije Smartvalue.
Objavljeno: 27. 05. 2019 - 13:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kompanija se bavi razvojem modernih ICT rješenja, kroz razvoj originalnih softverskih aplikacija, cloud platformi i brojnih pametnih servisa sa automobilsku industriju i Internet stvari (Internet of things).

Cilj ovog sastanka je uspostavljanje modela saradnje sa Univerzitetom Crne Gore, u oblasti pružanja usluga i modernizacije servisa na Univerzitetu, te vođenje zajedničkih projekata u segmentu razvoja ICT rješenja u Crnoj Gori. Posebno je bilo riječi o mogućnostima organizovanja obuka i angažovanja značajnog broja studenata Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta na projektima koje izvodi ova kompanija, kao dio stručne prakse, ali i razvoja profesionalne karijere nakon završetka studija.

Rektor Danilo Nikolić je istakao da je jedna od važnih društvenih misija Univerziteta pružanje pomoći u kreiranju ambijenta  i mogućnosti za zapošljavanje svršenih studenata, te da nas u tom smislu posebno raduje budući razvoj saradnje u ovom pravcu.       

Komentari: 0

Novi komentar