UCG: Proširenje liste međunarodnih partnera - uskoro memorandum o saradnji sa jednim od najuspješnijih kineskih univerziteta

U posjeti Univerzitetu Crne Gore danas je bila kineska delegacija predvođena profesorom Zeng Daorongom sa „Southwestern University of Finance and Econimics“, jednog od najvećih i najznačajnijih kineskih univerziteta sa više od 22 000 studenata, 20 fakulteta i 7 instituta i istraživačkih centara.
Objavljeno: 27. 05. 2019 - 13:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom su se sastali sa rektorom Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilom Nikolićem i dekanom Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikolom Milovićem. Najavljeno je potpisivanje memoranduma o saradnji dva univerziteta što će postaviti temelje za zajedničke projekte, unapređenje studijskih programa, mobilost studenata i akademskog osoblja.

Učesnici sastanka su saglasni u tome da je u pitanju važno poglavlje u dinamičnoj naučnoj saradnji koje će povezati kako dva univerziteta tako i dvije države.  Kolege iz Kine su uputile poziv za posjetu rektoru Nikoliću i dekanu Miloviću tokom koje bi bila razmijenjena iskustava i dostignuća u razvoju visokog obrazovanja, kao i detalji buduće saradnje dvije institucije.

Komentari: 0

Novi komentar