Tuzi: Carinski i policijski službenici oduzeli robu vrijednu preko 55.000 eura

Službenici Uprave carina – Odsjeka za suzbijanje krijumčarenja i službenici Uprave policije –Centra bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja sive ekonomije a postupajući na osnovu operativnih informacija, pretresom neregistrovanog poslovnog objekta pronašli i oduzeli robu vrijednu preko 55.000 eura. Službenici policije su lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo nedozvoljena trgovina.
Objavljeno: 27. 05. 2019 - 14:08 Promjenite veličinu teksta: A A A

Carinski i policijski službenici su, na osnovu prethodno pribavljene naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres neregistrovanog poslovnog objekta u Tuzima koji koristi A.K. (52) iz Republike Albanije, a kojom prilikom je pronađena i oduzeta veće količina robe – elektro materijala ukupne vrijednosti 55.685 eura bez dokumentacije o porijeklu. 
Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se A.K. u dužem vremenskom periodu bavio prodajom robe u većem obimu u neregistovanom prostoru u Tuzima, a za koju nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe, niti je bio registrovan za obavljanje privredne djelatnosti na teritoriji Crne Gore. 
A.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena trgovina. 
 

Komentari: 0

Novi komentar