DPS: Emisija CIN-a politička propaganda a ne istraživački projekat

Demokratska partija socijalista uputiće prigovor  Agenciji za elektronske medije, povodom emisije pod nazivom "Koverat",  koja je emitovana na TV Vijesti, u produkciji Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore.
Objavljeno: 27. 05. 2019 - 14:14 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Smatramo da su autori pomenute emisije iznosili  nedopustive i netačne  tvrdnje koje nijesu potkrijepljene adekvatnim činjenicama. Ovaj programski sadržaj obilovao je materijalnim neistinama, zamjenama teza i paušalnim ocjenama navodnih istraživača, koji su za ovu priliku preuzeli ulogu tužioca i sudije. Ovaj političko – medijski uradak, nažalost, još jedan je dokaz da su profesionalizam i znanje, najslabije karike medijske scene u Crnoj Gori. Sloboda medija je jedna od vrhunskih vrijednosti i tekovina savremene Crne Gore. Zato ne ulazimo u  pravo novinara da slobodno izraze svoje viđenje, u skladu sa svojim profesionalnim i političkim afinitetima, ali se onda takav sadržaj ne naziva – istraživački”, poručuju iz DPS-a.

U najjačoj partiji smatraju da subjektivna i tendenciozna emisija, nije nikakav istraživački projekat, već jedan u nizu sličnih sadržaja čija je jedina svrha da se nanese šteta Demokratskoj partiji socijalista.

Komentari: 11

Spiker

27. 05. 2019 - 15:17

Ovo je dno dna profesionalnog novinarstva! A šta drugo i očekivati od autorica Milke Tadič Mijović i Milene Perovič Korać. Oni koji malo detaljnije znaju njihov minuli rad sigurno se nijesu iznenaadili ovim "filmom"! takozvanog Centra za istraživačko novinarstvo koje finasiraju stranci! One su odavno zastiđe profesionalnog novknarstva i nada se da će reagovati i udruženja novinara i Agencija!
hura

27. 05. 2019 - 15:32

Evo krepala URA hvali u Vestima film, jer je tamo muž Milke Tadić!
boki

27. 05. 2019 - 15:40

Razbucaše vas oni sinoć, pa pričajte šta god hoćete.
Marelica

27. 05. 2019 - 16:04

Da je u pitanju istrazivacki projekat informacije bi bile provjerene i zasnivale bi se na istini, a ovaj buckuris koji su prezentovali javnosti je klasicna politicka propaganda.
Svetlana_TV

27. 05. 2019 - 16:04

Kao medijska kuca, Vijesti su potpuno zaboravili na svoj cilj i  da sve informacije treba da budu provjerene, prezentovane javnosti krajnje nepristrasno i objektivno
Stefo12

27. 05. 2019 - 17:12

Nije li tragikomicno kako se emituje prilog koji je radila Milka tadic mijovic ,kojoj umjesto novinarstva vise pristoji profesija istrazivackog strvinarstva,jer preko monitora i vijesti godinama vodi hajku protiv dps iz svojih licnih razloga,tako da nije ni cudno da ova siledzija u suknji snimi potpuno pristrasan film o politici u crnoj gori i to na takav nacin da se sve cinjenice izvrnu ,i da se taj prilog prikaze bas na ,,nezavisnoj" televiziji vijesti,koja je nezavisna ama bas onoliko koliko bi i crna gora bila da je Milkin omiljeni politicar vojvoda od koljenice ostvario pobjedu na predsjednickim izborima. I nije li jos tragicnije to sto u centru za istrazivacko novinarstvo gospodari bas ova zena koja je svojevremno pokusavala i da se progura za jedinog opozicionog kandidata na prethodnim predsjednickim izborima.
goran1978

27. 05. 2019 - 19:15

Ova emisija je sramna i ovo je lako jos pokusaj kompromitovanja DPS i njihovih funkcionera od strane Vijesti!
Kosta

27. 05. 2019 - 19:17

Zna se da je ova emisija djelo Milke Tadic osobe koja je htjela preko pisaceg stola da dodje do ministarske fotelje unustrasnjih poslova, pa kad nije mogla onda je krenula da radi emisije pod pokricem "istrazivacko" a zapravo je cisto laganje naroda !
oliver14

27. 05. 2019 - 19:18

Kako moze biti nesto istrazivacki projekat kad ga rade novinari koji idi na proteste opozicije i koji su njihova desna ruka??! To je apsurd!
Vitinka

27. 05. 2019 - 19:22

Ja sinoc kad sam vidio ko sve prica u emisiji meni je bilo jasno! Samo opozicija, novinari koji su godinama uz opoziciju i NVO sektor koji sve radi i prica u korist opozicije?! I to jos na Vijestima?! Pa tu je sve jasno kao dan!
ines23

27. 05. 2019 - 19:25

Emisije onakvog karaktera je sramno za nasu drzavu, ali srecom ima izuzetaka ali Vijesti i njihovi (ne)novinari samo podrivaju novinarsku profesiju i unistavaju im ugled, jer ove narucene emisije nikom ne mogu donijeti dobro!
Novi komentar