Podgorica

Od bezbjednosno interesantnih lica oduzeli novac, drogu, oružje

Podgorička policija je danas od bezbjednosno interesantnih lica oduzela 8.335 eura za koje sumnjaju da su stečene prodajom droge. Takođe oduzet je heroin, marihuana, nož, pištolj, municiju, sredstva komunikacije i nadzora, vozila i predmete za mjerenje droge.
Objavljeno: 27. 05. 2019 - 14:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Službenici CB Podgorica su naime pretresima na tri lokacije u kojima žive ili borave bezbjednosno interesantna lica A.Đ. (52), SK. (19) i Ž.J. (30) iz Podgorice pronašli i oduzeli novac u iznosu od 8.335 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, osam mobilnih telefona, tri putnička motorna vozila, gasni pištolj, deset metaka, četiri ručne radio veze, veći nož – bodež, vagu za precizno mjerenje i risiver za video kamere – video nadzor. O događaju je obaviješten nadležni tužilac'', saopšteno je iz Uprave policije.

Kako dodaju, šesnaest pakovanja heroina, za koje se sumnja da su bili spremni za prodaju, težine oko 12 grama, policijski službenici CB Podgorica su otkrili pretresom vozila kojim je upravljao D.Đ. (40) iz Republike Srbije. 

''OD D.Đ. je privremeno oduzeto navedeno vozilo kao i mobilni telefon. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga'', ističe se u saopštenju.

Kako dalje navode pretresom stana koji koristi M.B. (27) iz Podgorice policija je pronašla i oduzela teglu u kojoj se nalazila marihuana, količine 42,8 grama, za koju se takođe sumnja da je bila namijenjena prodaji. 
''Policija je osim toga kontrolisala i S.P. (18) iz Podgorice, koji je kada je primijetio policijske službenike odbacio kesu u kojoj se nalazio 21,1 gram marihuane. Sumnja se i da je navedena droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se S.P. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga'', zaključuje se u saopštenju. 


 

Komentari: 0

Novi komentar