„Biramo zvanični suvenir Nikšića“

Počeo prvi međugeneracijski mejkerski hakaTON u Crnoj Gori

Timovi prijavljeni za učešće na prvom međugeneracijskom mejkerskom hakaTON-u, okupili su se jutros u IPC Tehnopolis sa jednim ciljem – pokušaće da naprave najbolje idejno rješenje za zvanični suvenir grada Nikšića.
Objavljeno: 30. 05. 2019 - 23:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Za hakaTON se prijavilo 13 ekipa, od kojih je 11 uzelo učešće. Najprije su imali organizovan obilazak grada uz pratnju turističkog vodiča iz Turističke organizacije Nikšić. Po povratku u Tehnopolis, dočekao ih je profesor Mihailo Perošević, koji im je pričao o kulturi i istoriji grada. Učesnici su zatim upoznati sa mentorima i organizatorima koji će im biti podrška tokom svih 48h koliko traje hakaTON i koji će im davati savjete i sugestije kako da dođu do idealnog rješenja.

Partneri na ovom projektu su 3D Republika iz Beograda i DELI kreativni prostor za djelovanje iz Niša.

Brojne organizacije i institucije prepoznale su značaj ovog događaja i finansijski ga podržale. Glavni pokrovitelj je Ministarstvo kulture Crne Gore, a osim njih, sponzori ovog događaja su: Opština Nikšić, Ministarstvo nauke Crne Gore, Fondacija Petrović Njegoš, Turistička Organizacija Nikšić, Mtel digitalna fabrika, Bedem Fest, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Suza-zvanična voda hakaTON-a.

Proglašenje pobjednika je planirano za subotu, 1. jun, kada će timovi svoje ideje predstaviti žiriju, medijima i zainteresovanoj javnosti. O pobjedniku će odlučivati eminentni žiri iz različitih organizacija i institucija: Ministarstva kulture, Opštine Nikšić, Javne ustanove  muzeji i galerije, Turističke organizacije Nikšić, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva nauke, Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Open box-a iz Podgorice, 3D Republike iz Beograda i predstavnik IPC Tehnopolis.

Komentari: 0

Novi komentar