Mladi crnogorski kantautor

Golub Damjanović pobjednik Electric Guitar Competition-a

Mladi crnogorski kantautor Golub Damjanović pobjednik je drugog takmičenja "Electric Guitar Competition", koje je prethodna dva dana održano u Podgorici.
Objavljeno: 02. 06. 2019 - 11:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Talentovani umjetnik iz Podgorici do titule najboljeg u kategoriji "Akustična gitara i glas" došao je izvođenjem numere "Be The One" koju je sam pisao i komponovao. Njemu je kao nagrada dodijeljena akustična gitara Yamaha, vrijednosti 1.150 eura.

Perfektnom tehnikom, emocijom i istančanim smislom za ritam mjesto u finalu zavrijedili su i Nemanja Bogićević koji je kao drugoplasirani osvojio novčanu nagradu u visini od 250 eura, Slobodan Bogdanović i Kristina Perković koji su se našli na trećoj poziciji i obezbijedili besplatnu kotizaciju za učešće na Međunarodnom takmičenju u gitaru MIGC 2020, i Marko Šćepanović koji je zauzeo četvrto mjesto.

Nakon velikog finala u atrijumu centra The Capital Plaza uslijedio je pravi muzički spektakl kada su na binu istrčali članovi jednog od najvećih regionalnih bendova Neverne bebe.

Kultni sastav je pred brojnom publikom izveo svoje vanvremenske hitove, poput "Uzmi boje", "Kuća za spas", "Praštam", "Gde smo", "Tužna pesma", "Da ima nas", i time spustio zavjesu na jedinstveni gitarski događaj u regionu.

“Takmičenje i koncert u fantastičnom ambijentu! Hvala na pozivu, bravo za pobjednike i čestitke organizatorima”, poručili su članovi popularnog benda koji se rado vraćaju Podgorici, gradu u kojem su, kako sami kažu, počeli karijeru prije 26 godina.

Komentari: 0

Novi komentar