Ministar sporta saopštio

Janović: Sačuvali tradiciju održavanja brdske auto-trke Kotor – Trojica

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je u Kotoru tradicionalnu Međunarodnu brdsku auto-trku ,,Kotor – Trojica 2019“.
Objavljeno: 02. 06. 2019 - 12:46 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tom prilikom Janović je istakao da ga kao Kotoranina posebno raduje što je zahvaljujući Ministarstvu na čijem se čelu nalazi omogućila da se ova, za Kotor, ali i cjelokupni crnogorski sport značajna auto trka održi i ove godine.

“Uz posebne napore, uspjeli smo da finansijski podržimo organizaciju ove značajne auto trke, pokazujući da sport ne smije da trpi zbog političkih problema koji već neko vrijeme postoje u Kotoru. Nešto što traje 70 godina, što je otpočelo davne 1949. godine, što je simbol Kotora, morali smo sačuvati. I sačuvali smo”, rekao je ministar.

Janović je podsjetio i na doprinos Tripa Bukilice, istaknutog sporstkog radnika i dugogodišnjeg direktora AMSK ,,Blažo Smiljanić“ kome je ovogodišnja, jubilarna trka posvećena.

U ime organizatora se obratio predsjednik kluba AMSK Željko-Bato Banićević, koji se zahvalio Ministarstvu sporta i mladih na pomoći bez koje ovogodišnja trka Kotor-Trojica ne bi bila organizovana.

Banićević je dodao da se raduje što je Ministarstvo prepoznalo značaj i podržalo trku koja je ključna za opstanak Kotora na mapi Međunarodne automobilističke federacije.Sačuvali smo tradiciju održavanja brdske auto-trke Kotor – Trojica

Komentari: 2

Rukomet

02. 06. 2019 - 15:20

Kada ce se u Niksicu ponovo igrati muski rukomet ministre?
Bokeljka

02. 06. 2019 - 15:30

Moj Janovicu, a sto je sa tradicijom vaterpola u tvom rodnom gradu koja se skoro pa ugasila. Kad ce bazen? Koliko godina vec nije upisano dijete na vaterpolo u Kotoru, u Budvu se trenira a bazen se renovira 2 godine..a o sportskoj hali da ne govorim...
Novi komentar