Svaka čast

Rožajski policajac vratio vlasnici 300 eura sa bankomata

Policajac Sahret Sajo Dervišević nije imao dilemu kako da postupi kada mu je bankomat „izbacio” tuđih 300 eura – vratio ih je vlasnici.
Objavljeno: 04. 06. 2019 - 08:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dervišević živi u Srđevcu kod Bijelog Polja, a radi u rožajskoj policiji.

"Juče sam oko 12 časova došao do NLB bankomata u Ulici Tomaša Žižića da podignem platu. Ispred mene je bila sredovječna gospođa koja je pokušavala da podigne novac. Nikako joj nije uspijevalo. Čak je i jedan mladić pokušao da joj pomogne. Uvidjevši da novac neće da izađe udaljila se. Prišao sam bankomatu, ubacio moju karticu istog momenta izašlo je 300 eura. Shvatio sam da nije moj, već novac gospođe koja je prije mene pokušavala da podigne novac”, ispričao je Dervišević.

Pogledao je, kaže, u pravcu u kom je otišla i potrčao za njom.

“Stigao sam je i pitao koliko je novca namjeravala da podigne. Odgovorila je 300 eura. Bez razmišljanja predao sam joj novac. Zahvaljivala je i pitala ko sam, odakle i čime se bavim… Rekao sam da sam policajac, a ona je stala da blagosilja. Odgovorio sam da je to moja, prije svega profesionalna, a zatim i građanska obaveza”, kazao je Dervišević.
 

Komentari: 4

Rašo

04. 06. 2019 - 09:23

Svaka čast i kao policajcu i kao građaninu.
crnogorka

04. 06. 2019 - 09:43

Pa normalno da ce da vrati. Sta je tu cudno? Nijesu njegove pare a valjda je to i zakonom regulisano kako da se postupa sa nadjenom tudjom imovinom. Da nije vratio, znacilo bi da je ukrao i za kradju bi odgovarao krivicno!
Rale

06. 06. 2019 - 09:00

I sto ti sad moras da unizis ovaj gest svojim filozofiranjem?!?! Zakonsa obaveza je i da prelazis ulicu na zeleno, ukljucis zmigavac kad skreces, placas porez...pa samo razmisli koliko si put to prekrsila a prelako je za ispunit.. samo pozdravi ovaj gest i zastidi se sebe
budi posten kad moras

23. 06. 2019 - 10:01

Postenju pomaze i to sto su bankomati pokriveni kamerama .
Novi komentar