Lebdi zrakom i prati svog vlasnika

(VIDEO) Kreativno rješenje: Autonomni dron-kišobran

Nakon autonomnih automobila i letjelica, stigao nam je i autonomni kišobran. Dovoljno je uključiti aplikaciju na mobilnom uređaju i kišobran se sam namjesti iznad vaše glave i prati vas u stopu.
Objavljeno: 04. 06. 2019 - 12:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Godine 1705. izumljen je sklopivi kišobran. Danas, u eri bespilotnih letjelica, proširena magija stvorila je Dronebrellu. Ovaj kišobran leti poput drona, a njime se upravlja pomoću aplikacije na pametnom telefonu, zahvaljujući čemu on poslušno prati svog vlasnika i kroz najveću gradsku vrevu.

Nedavni video koji je objavio Anand Mahindra, predsjednik velike indijske kompanije Mahindra, daje nam uvid u to kako će jednostavan i lak život biti s autonomnim kišobranom ako ikad uđe u serijsku proizvodnju.

 

 

U tweet-u koji se proširio virtualnim svijetom vidi se kako poznati francuski mađioničar, poznat kao Moulla, hoda ulicama s kišobranom koji ga prati i štiti ga od kapi. Moulla hoda i sjedi u kafiću, a kišobran ga prati dok on jede držeći hranu s obje ruke ili vozi bicikl dok ga crveni kišobran slijedi u stopu.ž

 

 

Kakvo nas je vrijeme pratilo ovog proljeća, ovo bi doista mogao postati izum desetljeća, a ne samo trik proširene čarolije.

Komentari: 0

Novi komentar