TikTok: Kineska mreža želi da pokori Fejsbuk i Instagram

Kineska aplikacija TikTok, koja omogućuje snimanje kratkih video klipova, prestigla je Facebook i Instagram i postala treća aplikacija po broju preuzimanja u svijetu.
Objavljeno: 04. 06. 2019 - 23:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

TikTok je u prvom kvartalu ove godine preuzelo 188 miliona novih korisnika, pa se na listi najpopularnijih aplikacija našao odmah iza Messenger-a i WhatsApp-a, navodi Startit, pozivajući se na Sensor Tower.

Kako se navodi, aplikacija TikTok kineske kompanije ByteDance jedna je od najpopularnijuh društvenih mreža među osnovcima i srednjškolcima širom svijeta.


Podaci Sensor Tower-a pokazuju da je TikTok globalno instaliralo više od 1,1 milijarde korisnika preko App Store-a i Google Play-a i time zaradio oko 80 miliona dolara od kupovine.

Na prvom mjestu je po broju korisnika na App Store-u, a treća među korisnicima koji aplikacije preuzimaju preko Google Play-a.

TikTok omogućava korisnicima da objavljuju video klipove od 15 sekundi, kao i da spoje više njih u jednu cjelinu do jednog minuta. Uz pomoć različitih filtera i drugih funkcija koje ova aplikacija posjeduje, korisnici su u mogućnosti da naprave svoje mini video spotove.

Ova platforma je popularnost stekla za kratko vrijeme, a vodeća je ne samo u Aziji, već i Sjednjenim Američkim Državama, a polako se širi i na Evropu, pa se tako u Njemačkoj na mjesečnom nivou pregleda više od šest milijardi klipova.

Komentari: 1

Zucker

04. 06. 2019 - 23:43

Naravno kad imaju toliko ljudstvo .... Opet će svi oni doći na FB i Instagram
Novi komentar