Na završnom turnir Kupa u Baru

Janović uručio plaketu Nikoli Vučeviću

Ministar sporta i mladih, Nikola Janović, prisustvovao je završnom turniru Kupa u košarci za dječake uzrasta VI i VII razreda osnovnih škola, koji se ove godine održava u Baru.
Objavljeno: 05. 06. 2019 - 13:37 Promjenite veličinu teksta: A A A

Janović je istakao da će Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih nastaviti da podržavaju i njeguju ideju školskog sporta, koja je, prema njegovim riječima vidno zaživjela, što potvrđuje i sve veći broj djece na ovakvim turnirima.

Ministar je u svom obraćanju naglasio važnost koju timski sportovi imaju, ne samo u zdravom odrastanju djece, već i njihovoj socijalizaciji, pa je naglasio da ,,Košarka kao timski sport, osim što garantuje zdrav razvoj djece, uči koliko je važno sarađivati i vjerovati onome ko je u tvom timu.“

,,Zbog toga, naši mali košarkaši, učite da uvijek dajete najbolje od sebe i da vjerujete svojim saigračima. A Ministarstvo sporta i mladih će nastaviti da vam djelima pokazuje da vjeruje u vas i  da smo svi dio istog tima, što pokazuje i ovaj događaj“  zaključio je Janović.

ministarstvo

Na poziv ministra Janovića današnjem Kupu je prisustvovao i proslavljeni košarkaš Nikola Vučević, kome je Janović ovom prilikom uručio plaketu.

Osim Vučeviću, plaketa je uručena i sekretaru Košarkaškog saveza Petru Popoviću

Ministarstvo sporta i mladih je finalistima Kupa, kao i svim osnovnim školama iz Bara poklonilo je lopte.

Komentari: 0

Novi komentar