Nerve iz noge joj presadili u ruku

Dea Đurđević ponovo operisana

Voditeljka Pinka Dea Đurđević uspješno vodi borbu za zdravlje koju je počela još sedmog februara, kad ju je udario autobus i otkinuo joj ruku.
Objavljeno: 06. 06. 2019 - 12:31 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pošto joj je tada stanje stabilizovano, bilo je izvjesno da je čeka još operacija, a jedna od zahtjevnijih izvedena je prije nekoliko dana u strogoj tajnosti kad su mediji u pitanju. 

Kako saznajemo, operacija je bila zahtjevna i trajala je nekoliko sati, a prema posljednjim prognozama, trebalo bi da je prošla dobro. Ishod će se znati tek kad prođe neko vrijeme. Zahvat je predvodio profesor doktor Marko Bumbaširević, koji je nadaleko poznat po svojoj uspješnosti kada su ovakvi slučajevi pitanju.

"Veliki hirurški tim koji čine nekoliko mikrohirurga, neurohirurga i ortopeda izvršili su veoma složenu operaciju. Oni su nerve iz Deinih nogu morali da presade u povrijeđenu ruku kako bi u potpunosti uspjeli da vrate pokretljivost ruke", rekao je izvor upućen u zdravstveno stanje voditeljke i objašnjava da su ishodi ovakvih postupaka često neizvjesni.

"Niko unaprijed nije mogao da zna da li će se nervi primiti u potpunosti, odnosno da li će profunkcionisati u ruci kao što su radili u donjim ekstremitetima. Međutim, prema procjenama lekara, ne bi trebalo da bude problema. Oni vjeruju da će sve proći bez većih komplikacija. Kako saznajemo, Deu sad čeka dug oporavak u kojem je potrebno da bude potpuno posvećena tome kako se kreće. Dea ponovo mora da uči da hoda i pomjera ruku, jer je usljed operacija gdje su nervi presađeni to neizbježno. Kako je u više navrata pokazala da je hrabra i uporna, svi su sigurni da će imati snage i za ovo. Njena želja i volja za kvalitetnijim životom je vodi kroz sve bitke koje je vodila do sada i njen optimizam je jako bitan za doktore koji vode ovaj slučaj", priča izvor.

"Čitav tok liječenja protiče onako kako tim hirurga misli da treba da se odvija. Slijedi period rehabilitacije i oporavka", rekla je Dea.

Upravo zbog intervencije, ona se nije pojavila u emisiji Ognjena Amidžića, gdje je bila najavljena u utorak uveče. Kako je voditelj rekao, gostovanje je otkazano zbog Deinog zdravstvenog stanja.
 

Komentari: 1

Goga

06. 06. 2019 - 13:21

A STA JE OVDJE TOLIKO BITNO? OVO JE PITANJE ZA REDAKCIJU. KO JE OVA GOSPOĐICA ILI GOSPOĐA? ZNATE LI KOLIKO LJUDI IMA NA OPERACIJI TRENUTNO, A STA JE ONA TOLIKO BITNA NIJE MI NAJJASNIJE???
Novi komentar