Potpisan sporazum

Klinički centar uspostavio saradnju sa prestižnom austrijskom bolnicom

Ljekari Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) ubuduće će imati mogućnost da se stručno usavršavaju u prestižnoj austijskoj bolnici Allgemeines Krankenhaus (AKH), jednoj od najvećih u Evropi, a biće uspostavljeni i drugi vidovi saradnje između dvije zdravstvene ustanove.
Objavljeno: 07. 06. 2019 - 12:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovo je precizirano Sporazumom o saradnji, u oblasti pružanja usluga zdravstvene zaštite, edukacije i naučno-istraživačkog rada, koji su u četvrtak, 06.06.2019. godine, u Beču potpisali direktor KCCG dr Jevto Eraković i prof. dr Peter Frigo ispred AKH-a.

Dogovoreno je, između ostalog, da se organizuju jednomjesečne studijske posjete doktora i specijalizanata Kliničkog centra AKH-u, kao i polugodišnji radni angažmani iz oblasti hirurgije, nakon čega će naši ljekari dobiti sertifikate o završenoj obuci iz ove oblasti. Takođe, biće organizovana razmjena doktora između dvije zdravstvene ustanove na period od 12 mjeseci i stručna predavanja prof. dr Friga i ostalih eminentnih stručnjaka u našoj ustanovi.

Pored dr Erakovića u delegaciji KCCG je bila i  prof. dr Marina Ratković, medicinska direktorica Kliničkog centra Crne Gore.

saradnjakccgagh2

Komentari: 1

DANICA.

07. 06. 2019 - 14:02

Jasno je svima zašto je putovala na daleko čuvena prof dr Marina Mugoša, poznata širom planete, ali je nejasno putovanje gospodina Jefta.
Novi komentar