Marković: U ove tri godine ulažemo 30 miliona eura u mojkovačku infrastrukturu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković položio je danas u Mojkovcu, u prisustvu velikog broja građana, kamen-temeljac za Transfer stanicu sa reciklažnim dvorištem i za pasarelu preko Magistrale – između gradskog jezkra i Sportsko-rekretivnom zonom – projekte vrijedne po dva miliona eura.
Objavljeno: 07. 06. 2019 - 17:01 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pješački most – pasarela – biće dug 63 m i širok 7 m. Na kraju mosta planirana je silazna spiralna rampa širine 5 m. 

Ugovor je potpisan 29. Marta , rok za završetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Ceremonijama je prisustvovao veliki broj građana Mojkovca i okoline.

Premijer je rekao da se projekat transfer stanice u Rudnici radi po najvišim evropskim standardima i da je usmjeren ka zaštiti životne sredine.

markovic-mojkovac2

„Na ovaj način rješavamo pitanje komunalnog i čvrstog otpada u opštini Mojkovac po najvišim ekološkim i drugim standardima. Ovaj projekat ne samo što rješava pitanje komunalnog otpada za grad Mojkovac i njegovu okolinu, već nam stvara pretpostavke da konačno riješimo jedno teško ekološko pitanje – lokacije odlagališta čvrstog otpada na obali rijeke Tare u Podbišću“ – rekao je premijer nakon otvaranja.

Transfer stanica sa reciklažnim dvorištem biće zbirno mjesto sa papirni i kartonski otpad, mješanu ambalažu (PET, ostala plastika, tetrapak, limenke i sl.), staklo, kabasti otpad (stari namještaj i sl.), električni i elektronski otpad, akumulatore, baterije, sijalice, pneumatike za vozila i zeleni baštenski otpad).

Predsjednik Vlade Duško Marković je obišao novoasfaltirani put od Rudnice do Pržišta, gdje je razgovarao sa mještanima, i Katun Žarski – baznu stanicu jednog od budućih skijališta u okviru Ski kompleksa Bjelasica.

„Ovdje se izvode radovi na putnoj infrastrukturi od Vragodola do Katuna Žarski. Istovremeno, stvaraju se pretpostavke da za tridesetak dana počnu radovi na baznoj stanici. Već smo ugovorili i dobili ponuđača za gradnju žičare na ovoj lokaciji“ – rekao je predsjednik Marković.

markovic-mojkovac-3

 

Premijer je najavio u narednih petnaestak dana raspisivanje tendera za put Mojkovac – Lubnice koji uključuje i novi most ja Tari vrijedan je jedaanest miliona eura.

„Sve ukupno mi ćemo u naredne tri godine u Mojkovcu realizovati oko 30 miliona eura u putnu i drugu infrastrukturu koja će doprinijeti razvoju ovog kraja, razvoju jevera, razvoju Crne Gore i naravno novim radnim mjestima“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković iskazavši zadovoljstvo aktivnostima lokalne samouprave i Uprave javnih radova, navodi se u Vladinom saopštenju.

 

 

Komentari: 1

Janica Matova Beograd

07. 06. 2019 - 20:40

E kako Markoviću stoji lopata svaka mu čast,samo da je malo veća.Vidi se da vlada situacijom ,a nešto je u nju ugradio od svoje otmenosti.,osjeti se zamah profesionalca.
Novi komentar