U Španiji

Razbijen lanac prostitucije, uhapšena 21 osoba

Španska policija oslobodila je osam žena i uhapsila 21 osobu za koje se smatra da su narko dileri i pripadnici bande koja ih je eksploatisala.
Objavljeno: 09. 06. 2019 - 23:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopštila policija, one su oslobođene posle pokrenute akcije na osnovu dojave. Kada su policijske jedinice stigle do kuće Kosta del Sol otkrili su da je to u stvari bordel i bar koji je radio non stop, prenosi Gardijan.

“Istraga je pokazala da su žene iz Španije. Neke od njih su dobrovoljno došle, dok su druge namamljene primamljivom poslovnom ponudom u salonu za masažu. U toj kući one su bile podvrgnute sistemu kazni, iscrpljujućem radu i prijetnjama”, navela je policija.

Otkriveno je i da je ženama bilo zabranjeno da napuštaju podrum, kao i da je banda mušterijama davala kokain i MDMA drogu.

“Pronađeno je 55 grama MDMA, kao i pet grama kokaina, 17 malih kesa hašiša, 190 grama kamagre, 1.000 eura, kao i veliki broj noževa, kompjutera, mobilnih telefona, dokumenata koji ukazuju na kriminalne aktivnosti”, navela je policija.

Ovo je poslednja operacija policije u nizu aktivnosti na suzbijanju trgovine ljudima i seksualne eksploatacije.

Osim SOS linije, postoji i mejl na koji građani mogu da anonimno prijavljuju kriminal, a od početka godine, prijavljeno je više od 700 slučajeva.

Španija, koja je 1995. godine dekriminalizovala prostituciju, trudi se da suzbije trgovinu ljudima i eksploataciju.

Najnovije procjene pokazuju da prihodi od domaće trgovine seksom u Španiji iznose 26,5 milijardi dolara godišnje.

Vladajuća Socijalistička partija najavila je da će zabraniti prostituciju, koju smatra jednim od “najsurovijih aspekata feminizacije siromaštva” i jednim od najgorih oblika nasilja nad ženama.

Komentari: 1

unutrasnji potencijal

10. 06. 2019 - 08:39

Da montenegro dekriminalizuje ono sto inace postoji bila bi to velika razvojna sansa. Spanija obrne 26 i kusur milijardi godisnje a mi kao mala zemlja u sirotinjskom okruzenju gdje je slaba kupovna moc muskaraca -klijenata da zaradimo 2-3 miljarde puna kapa . To sva ostala CG privreda ne moze ni da sanja .
Novi komentar