Predsjednik Opštine Budva

Carević sprema smjene načelnika

Predsjednik opštine Budva Marko Bato Carević zbog navodnih opstrukcija u radu spreman je da smijeni neke načelnike i rukovodioce opštinskih službi, saznaju Dnevne novine iz više izvora iz budvanske opštine.
Objavljeno: 10. 06. 2019 - 07:55 Promjenite veličinu teksta: A A A

O problemima sa kojima se Carević srijeće kada je saradnja sa opštinskim rukovodiocima u pitanju on će govoriti na sastanku budvanske vladajuće koalicije koji će biti održan u petak, jer na najviše opstrukcija nailazi od saradnika koji dolaze iz redova Demokrata i Crnogorske.

U nekoliko navrata Carević je javno saopštio da se bori sa opstrukcijma.

“Opstrukcije postoje od mog dolaska na mjesto predsjednika Opštine. Nijesam bio ni došao na ovu funkciju, a bio sam ucijenjen, da radim kako koalicija kaže ili neću biti predsjednik Opštine. Ja ću, ipak, da radim onako kako ja mislim da je najbolje. Na kraju šta će im predsjednik Opštine ako ništa ne odlučuje”, kazao je tada Carević za DN.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Carević, do sada, nije smijenio nijednog opštinskog rukovodioca, zbog mira u koaliciji, iako ima, i po koalicionom dogovoru, pravo na to.

“Careviću je prioritet očuvanje budvanske vladajuće koalicije i on ne želi da se sa ovim gradom dogodi ono što se desilo sa Kotorom. Ipak, ako bude morao on će smijeniti one najneposlušnije, odnosno one koji svakodnevno opstruiraju ne samo njegov, već rad čitave opštine”, kaže izvor Dnevnih novina koji je želio da ostane anoniman.

Na drugoj strani, Carevićevi koalicioni partneri smatraju da se mora povinovati nekim zatjevima koalicije, a naročito kada su strani investitori u pitanju, čije je vlasništvo u kompanijama nejasno ili potpuno nepoznato.

Podsjetimo, Carević i Demokratski front su se mimoišli oko turske kompanije Mia investment, koja planira da izgradi hotel sa pet zvjezdica na parceli na budvanskom Sajmu.

Komentari: 5

vuk

10. 06. 2019 - 08:46

BOLJE BI BILO DA SPREMA NOVE PARKINGE I PARKOVE,
Freeman

10. 06. 2019 - 09:29

Careviću je prioritet očuvanje budvanske vladajuće koalicije !.Zaista ,da li iko u ovo vjeruje ?.Carević se veli drži zakona kao pijan plota,a što će time nanijeti štetu Budvi i njenim građanima ,to nije njegov problem,to je nus pojava poštovanja zakona !.Čudna priča,čudnog čovjeka .Hitno novi izbori !.
Marola

10. 06. 2019 - 10:04

Podrška za g. Carevića.
StraNs

10. 06. 2019 - 10:05

Demokrate pokušavaju da sruše Carevića jer im je preoteo biračko tijelo u Boki. Niko im nije kriv što Krapović, Jokić i Katić ne rade ništa dvije godine. Bravo Careviću!
Vojko

11. 06. 2019 - 01:10

Nema većih licemjera od demokrata, sve su sporne odluke prolongirali dok Carevuć ne dođe, i sad opstruiraju na sve strane,a dobro znamo koliko su ljudi sa strane zaposlili u BD. Carević možda nije dobar retoričar kao Krapović, ali je najpošteniji čovijek u toj koaliciji.
Novi komentar