Mitropolit CPC Mihailo

„Da Đukanović nije u pravo vrijeme najavio vraćanje crkvene imovine, nastala bi nova Srebrenica“

– Milo Đukanovic je jedan od najboljih političara Evrope. On ne obnavlja crkvu, ona je obnovljena 1992. godine, već samo vraća imovinu državi, pravom vlasniku, kao što je i nekada bilo. On je ovo uvijek planirao, samo je mjerio riječi i čekao pravo vrijeme kako bi se izbjegli fizički obračuni. Da je Đukanović ovo ranije najavio, nastala bi nova Srebrenica – ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC), Mihailo.  
Objavljeno: 10. 06. 2019 - 11:25 Promjenite veličinu teksta: A A A
„Da Đukanovic nije u pravo vrijeme najavio vracanje crkvene imovine, nastala bi nova Srebrenica“
Foto: Portal Analitika

''Ono što su naši preci napravili to se mora vraćati Crnoj Gori koja će distribuirati onome kome to pripada - naravno CPC. A o svemu ostalom ćemo se dogovoriti. Ja za predsjednika Mila Đukanovića, kao što svjetska štampa govori, smatram da je nasjposobniji političar Evrope. Ovo što je sada izjavio, on je to kazao nekoliko puta ali u kraćem izlaganju. On je to imao u planu i ranije. Ali to su političari, i treba da shvatimo da oni moraju govoriti na zgodnom vremenu da ne bi dolazilo do fizičkih obračuna, naročito zbog filijale SPC koja je ovdje i koja je uvijek radila na tome da se izazove nered u Crnoj Gori. Ranije nije bilo vrijeme da se saopšti crnogorskom narodu da će se vratiti crkve i manastiri. Vi znate kakva je situacija bila u Crnoj Gori. Da se nismo ovako ponašali bila bi druga Srebrenica. Mi smo sve izbjegavali sukobe. Mislim da je izabrao pravi momenat kada je to kada će stupiti na snagu'', kazao je on.

Državna imovina

Kako objašnjava Đukanović ne obnavlja crkvu, jer je ona obnovljena 92', već se radi isključivo o državnoj imovini. 

''Sve do 1918. godine što je podignuto u Crnoj Gori to njoj i priapda. Sve ostalo posle 1920. godine ako je crkva napravila naravno da je to njeno, ali ćemo i tu postaviti pitanje sa kojim je to novcem pravljeno. Nećemo to moći od jednom da rješavamo ali idemo postepeno. Đukanović ne obnavlja crkvu. Ona je obnovljena još od 1993. godine a uvijek je bila prisutna kao autokefalna crkva. Srpska crkva je tek bila Berlinskim kongresom priznata kao autokefalna, i to je skupo platila, milion i 500 hiljada zlatnih franaka. Crnogorska crkva ima sva dokumenta da je to to, vjerujte ja bih prvio bio protiv nje da nije to tako. Ako nađete i jednoga arhiepiskopa ili episkopa ili monaha u vrijeme prije 1920. da je rekao da crnogorska crkva nije autokefalna ja ću prihvatiti da je to istina'', kazao je Mihailo.

11

Kako dalje dodaje, siguran je se Venecijanska komisija neće suprotstaviti.

''Ja sam prisustvovao Venecijanskoj komisiji kao i svim drugim vjerskim zasijedanjima. Nemate više demokratije danas u Evropi kao što postoji u Crnoj Gori. Kome smetaju ostale religije. Da ih nema mi ne bi znali da se ponašamo kao ljudi. Ovdje je dijalog važan. Zamislite da sam ja protiv muslimana koji kažu, koji za njih govore, to je lažna vjera lažnih ljudi. To ne smije da se govori. Svak ima pravo da misli kako hoće a dijalog je važan da se razumiju ljudi. Imali ste slučaj u Parizu kada je srpska crkva donijela svu dokumentaciju povodom toga da li je Srebrenica genocid ili nije. Tu su izgubili a izgubiće i ovdje'', istakao je on. 

Povodom izjave mitropolita crnogorsko-primorskog, Amfilohija, da je zapanjen Đukanovićevim riječima, te da je ovo „prvi put da ateista stvara crkvu”, Mihailo kaže da su to samo priče na koje ne treba obraćati pažnju.

''Njegove riječi su kao ono iz Gorskog vijenca – ʼkažuj, babo, jesi li vješticaʼ. To proklinjanje svega i svačega. On kaže da je imao vezu sa Bogom i da su dogovorili da maknu mauzolej Njegoša i da se postavi kapela Karađorđevića. Sve so to priče izazovi. Mi smo sve to fino i polako sačekali, i to će se lako udaljiti odatle. On je prokleo i Crnu Goru, ne samo mene i Đukanovića i ostale, već sve nas, ako se ne vrati kapela Karađorđevića. Težih riječi postoji uvijek u srpskoj mitropoliji. Pogledajte Irineja i zamislite kada on kaže da je Crna Gora srpska republika. To je ono pitanje velike Srbije koje nema svijetlu budućnost. Kada oni nisu govorili grubo. Ja ne mogu mnogo u to ime da pričam niti je ugodono to da kažem. Ova saborna crkva tu imate svega i svačega. Tu su napravili pljuvaonicu gdje pominju i psovke i ubice. Uđite pa vidite šta ima na zidovima. Oni misle da sa tim mogu nešto da naprave ali ne mogu. Crnogorci znaju šta je njihovo. Ničije ne tražimo a bogomi svoje ne damo i to finim demokratskim putem kao što smo do sada i radili'', istakao je Mihailo.

13

Hirotonija

CPC će dobiti, novog episkopa Crnogorske pravoslavne crkve.

''On će biti četvrti i više nam ih i ne treba. Jedan episkop je u Argentini, drugi je u Beču, ja kao najstariji i sada dobijamo novog Arhemandrita koji je primio taj čin u Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi. Vjerujem da će odgovoriti pozivu'', zaključio je Mihailo.

Boris Bojović kaže da čin arhiepiskopa za njega predstavlja potvrdu 21-godišnjeg rada kao i dodatnu obavezu.

''Da budem mnogo bliži svim vjernicima i ljudima koji su u Crnoj Gori. Da nastavljam put kako sam učen od strane našeg mitropolita i crkve, da je to put tolerancije, mira, ljubavi i dijaloga među ljudima na ovim prostorima i šire. Što se tiče autokefalnosti, CPC je autokefalna, taj status je imala vjekovima i ne traži ponovnu autokefalnost već uspostavljanje evrahistijskog jedinstva sa ostalim pravoslavnim crkvama. A već je imamo sa Urajinskom pravoslavnom crkvom a preko nje i sa Carigradskom partijaršijom'', kazao je Bojović. Dana 16 juna 2019. godine, s početkom u 10.30 časova, u crkvi Svetoga Ivana Crnojevića na Cetinju, služiće se Sveta Arhijerejska iturgija na kojoj će se hirotonisati arhimandrit Boris Bojović u čin episkopa Crnogorske pravoslavne crkve. U 12,30 časova prijem i koktel u Vladinom Domu na Cetinju.

 

Komentari: 36

Zaid

10. 06. 2019 - 11:43

Đukanović je jasno i glasno rekao da ce OPET OBNOVITI CPC, a to znači da je to neka druga crkva nezavisno od Miraševe, jer on ovu ne smatra crkvom vec samo NVO
diaZ

10. 06. 2019 - 13:45

NVO u Crnoj Gori je spc, pardon spc je sekta.
Sveti duh

10. 06. 2019 - 14:29

Zavide gledaj svoja posla
Komita46

10. 06. 2019 - 11:47

E moj vladiko ne bavi se i ti politikom kao Antilohije! Ne slušaj Steva Vučinića, Bulića, Cimešu i ostale glupe savjetnike, jer ćemo te napustiti svi mi koji od prvog dana podržavamo vladiku Abramovića i CPC!
=

10. 06. 2019 - 13:26

Ti kakogoć trokoća prepoznaješ se-da si otrcov otrcana srpstva i crkve Srbije
xy

10. 06. 2019 - 12:33

Kratko i jasno. Mihajlo je pokazao da je nadprosečno inteligentan i da odlično pozane crnogorske prilike. Đukanović bi, da je mogao, odavno povratio otetu imovinu i povratio joj dostojanstvo, ali, jasno je da Rusija samo vreba i čeka da ponovo napadne kao oktobra 1916. Đukanović zna šta radi, do građana Crne Gore koji je vole je samo prate šta priča i radi i pomažu mu. Crna Gora polako ali sigurno vraća svoje dostjanstvo. Srbija ima da čeka nekog svog Đukanovića da uradi to isto. Da popove stavi na mesto koje im pripada i da počne da se izvinjava susednim, bratskim narodima kojima je nanela preveliko zlo. Da imaju mozga odmah bi počeli od Albanaca.
Objektivni

10. 06. 2019 - 14:53

Na zalost nikad to Srbi nece uraditi. Oni 95% njih jos ne shvataju sta su uradili Yugoslaviji , ostalim republikama i narodima . A na kraju krajeva i sebi. Njihova svijet je takva da je nemoguce pokajanje . Oni ne samo da sene kaju zbog zlocina i genocida vec sebe predstavljaju zrtvom. Uzas.
Svaka čast!

10. 06. 2019 - 14:07

Svaka čast Gospodine Dedejiću! Srećom za demokratski Montenegro i slobodnu Evropu, Gospodin Milo se na vakat povukao iz gradjanskog genicidnig rata, jasno rekao Srbijanskoj genocidnoj histeriji-NE!!! Sada radi sve po evropskim demokratskim zakonima, a ako se to ne svidja posrbljenim Crnogorcima i srbijanskoj manjni, nek slobodno idu odakle su i došli, za Karpate i Ural, pa nek tamo srbuju, četnikuju, ubijaju i kolju u ime njihovog Draže, Svetoga Save, Nedića i Ljotića! U Crnoj Gori vlada red i mir!!
RAŠO

10. 06. 2019 - 14:23

Predsjednik države je najavio da će obnoviti Crnogorsku pravoslavnu crkvu , koja je okupirana ili aneksirana (kako kome odgovara))18-te godine od strane SPC i da će sva imovina crkvena biti vraćena državi. Ovu njegovu najavu podržavaju svi kojima je Crna Gora domovina, to jest svi oni koji su za nezavisnu i suverenu Crnu Goru (ovđe mislim i na druge vjeroispovijesti koje žive u Crnoj Gori). Ovu najavu ne podržavaju crnogorske posrbice i SPC , koje niko neće ni pitati. Sve Crkve koje su Srbi napravili će i ostati njihove, niko im neće uzeti, ali ono što su gradili naši pretci sigurno neće ostati u vlasništvo SPC.
Janica Matova Beograd

10. 06. 2019 - 14:35

Sveti oče .Miraše Martinoviću ,pardon Dedejiću nemoj toliko da pdcjenjuješ crnogorski narod komer preteduješ da budeš Vladika,nemoj Steva ti!Crnogorci ipak nijesu tolike p....da dozvole da ih kolju četnici.Rašavanje pitanja crkve prilično se zakasnilo jer pukovnik Amfilohije je napravio veliku štetu u svijesti crnogorskog naroda.Vlast svojim nećinjenjem samo je produbila podjele.Podjele mogu nestati jedino jačanjem crnogorskog indetiteta ,osvješćivanjem1
OBNOVITI?

10. 06. 2019 - 14:40

Milo je rekao OBNOVITI?? Miraseva CRKVA nije postojala u istoriji Crne Gore tako ona ne podleze nikakvom OBNAVLJANJU . CRNOGORSKA MITROPOLIJA CRKVA ova Amfilohijeva i ona KRALJEVINE Crne Gore je u svojim TEMELJIMA imala Svetog Savu-ova Miraseva NEMA? Pitajte Mila na koju je CRKVU MISLIO? Ne vjerujem da ce Milo ponoviti GRESKE Slavka Perovica ? Ja vjerujem da je Milo misli na Crkvu KRALJA NIKOLE . I da on racuna u tom projektu tako i na pomoc Vucica-Irineja i svakako PRINCA NIKOLU ?
OBNOVITI?

10. 06. 2019 - 14:41

Miraseva CRKVA nema nikakve sanse to je UTOPIJA ????O ustrojstvu SRPSKE CRKVE odnosno ulasku MITROPOLIJE u SVESRPSKU CRKVU,KRALJ NIKOLA nije imao PROTIVLJENJA osim da PATRIJARSIJA ne bude u Beograd i da prvi PATRIJARH bude iz CRNOGORSKE MITROPOLIJE .Imamo DOKUMENT po tom kazivanju , Milo sigurno igra na TU KARTU cim zove "OBNOVITI"? Ne vjerujem da je neka TRECA crkva u igri da uzme MANASTIR na CETINJE to ne prosto NEMOGUCE. TEMELJ CRNOGORSKE MITROPOLIJE je Sv.Sava A Sv Sava nije kriv za ZLA koja su nam se
Da se podsjetimo...

10. 06. 2019 - 14:57

Crna Gora je prvo bila teokratija, tj. vladike su bili i svjetovni i duhovni vladari. Tek knjz Danilo, razdvaja vlast. Mitropolija je dakle starija od države, makar njenog svjetovnog oblika. Mitropolija Cetinjska, kasnije Crnogorsko-Primorska je i nastala kao osma eparhija Srpske Crkve. Nikad nije tražila niti dobila autokefaliju. Autokefalnost, u pravoslavnom hrišćanstvu može dati samo vaseljenski Patrijarh, a bilo koja nacionalna, svjetovka ili duhovna vlast. A što se imovine tiče, pa crve i manastire Mitropliji nijesu uzimali ni Turci. Takav slučaj nije zabilježen za 500 godina, ni Austrougari kasnije, ni Italijani ni Njemci u drug. svjetskom ratu. Šta sad znači ovo? Zar vlast nije dovoljno podijelila Crnu Goru po nacionalnom pitanju, nego pride želi i po vjerskom. Zašto raditi ovome narodu ono, što joj kroz istoriju nijesu radili ni okupatori?
danilo s.

10. 06. 2019 - 17:22

@Da se potsjetimo... “A što se imovine tiče, pa crve i manastire Mitropliji nijesu uzimali ni Turci. Takav slučaj nije zabilježen za 500 godina, ni Austrougari kasnije, ni Italijani ni Njemci u drug. svjetskom ratu. Šta sad znači ovo?” Zar to nijsu učinjeli Srbijanci 1920 godine? Pa zbog te otmice se i vodi ova rasprava.
UČENJAK

10. 06. 2019 - 18:03

Da su čitali umnog i časnog Milenka Vujovic saznali bi i zašto je ovo što trabunjaju o crnogorstvu liše srpstva notorna glupost! Bolest!!! Ako je neko danas navalio u Crnogorca po svaku cijenu, logično mu je da predhodno ukine Srbina u sebi, da izvrši ritualno samoubistvo sopstvenog samorazumevanja.Da razbruči osnovni identitetski princip : Ja sam Ja!!! Psihoanaliticka literatura kazuje da je to jedan grozan proces disolucije ličnosti sa ozbiljnom patologijom. Kako strahovita mržnja pada na srpstvo, na sopstveno iskustvo i sećanje, personalno i kolektivno. Na Srbina!
danilo s.

11. 06. 2019 - 00:30

“Učenjaku”, Pričajte o sebi. I za sebe. Lično nijesam nikada imao potrebu da "ukinem Srbina u sebi”. Nikada nije bio u meni. Ni u mojim, precima. Sve što ste rekli je projekcija vaših sopstvenih “groznih procesa”. Vaše sunce zalazi – vaša “sjenka” postaje sve duža, veća i tamnija. “Notorna glupost” je vjerovati da je biti “Srbin” bolje od biti “Crnogorac”? Vama očito ne pada na pamet da je biti Srbin mnogo manje od – biti čovjek? Mi nijesmo izgubili identitet. Vi nam na silu i lažima naturate vaš. Vi još nijeste došli do “čojstva” - zato vam i nije jasno ko i što su pravi Crnogorci? I zašto ne možemo nikada biti “Srbi”.
UČENJAK-DOPUNA ZA DANILA

11. 06. 2019 - 15:33

Novocrnogac mora da prođe najgrozniju fazu u procesu pretvore sebe u nešto drugo i “ novo „, da prodje identitetsku prazninu i pustoš između sebe starog i novog. Provaliju između sebe starog, Srbina, i sebe novog, samobitnog Crnogorca, dje je ovaj etnonim vrlo neuslovan i neprikladan buduci asocira istorijskog Srbina iz Stare Crne Gore, nekakvog-nikakvog Novocrnogorca, Montenegrina i Dukljanina, još!???
UČENJAK-DOPUNA ZA DANILA

11. 06. 2019 - 15:34

I što je najgore … Jedini odgovor čovjeka na prazninu dje je osnovna konstrukcija „Ja jesam “ iz temelje poljuljana, jeste NEPOJAMNA MRŽNJA NA SEBE! I na DRUGE, sve druge koji ga sjecaju na sebe bivšeg! NA SRBE! Tako valja razumjeti i njihovo grozničavo buncanje i na ovom portalu, koji je njima Bogom dani izazov i medij za javno samoponištenje starog i promociju novog identite
danilo s.

11. 06. 2019 - 17:34

Opet projektujete vase probleme? Kako neko može mrzjeti teške (nacionalističke) bolesnike? Možemo vas samo žaliti?
danilo s.

12. 06. 2019 - 12:52

DOPUNA ZA UČENJAKA - Učenjak, Pokušavate - sa gomilom psiho-analitičkih fraza koje baš ništa ne znače - da nas (Crnogorce) ponizite i povrijedite? Pokušao sam da vam skrenem pažnju da je osnovna greška – i naš veliki problem - u identifikaciji sa, u ovom slučaju, pojmom nacije. Svi smo mi ljudi. To bi trebala da bude naša osnovna identifikacija (kad već ne možemo da se identifikujemo sa kosmosom, ili, bar sa planetom?). Čim se opredijelimo da je naša identifikacija “Srbin” ili “Crnogorac” (svejedno) – mi smo se odrekli velikog dijela onoga što nas čini ljudima. Mi smo spremni da umremo za državu (veliku ili malu, Srbiju), ili za (još prazniji) pojam nacije - za “srpstvo”? A, ako smo spremni da umremo za naš identitet - bićemo spremni i da ubijamo! Sve druge, koji nijesu - “mi”?
danilo s.

12. 06. 2019 - 12:52

# 2 - Stari Crnogorci su dostigli viši, humaniji, identitet kroz pojam “čojstva”. Crnogorci su uvijek poštovali drugog (pa i neprijatelja) kao osobu (čovjeka). Zato nikada nijesmo ubijali ili silovali njihove žene, djecu…Branili smo njih od našeg zla. Medjutim čim se, na našu nesreću, počelo po CG širiti “srpstvo” mi smo pali na taj nivo. Pogubne godine okupacije i “bijelog terora” (poslije 1918) uništile su mnogo od naše ljudskosti, ponosa, plemenitosti i hrabrosti. Uspjeli ste - ne samo da dobar dio naše braće ubijedite da su “Srbi” - već i da nas ostale (koji se tome odupiremo) - na najniži način vrijedjate i potcjenjujete (“Dukljani”, “Montenegrini”, is.). Ili – prosto negirate. Zašto? Da bi nas sutra mogli - sa manjom griznjom savjesti, ili bez nje - brutalno fizički i/ili duhovno istrijebiti? To ste učinjeli drugim susjednim bratskim narodima (nažalost, i oni vama). To sada planirate sa CG?
posmatrač

13. 06. 2019 - 16:45

DALI JE SILOVANJE ĆETRDESET ĐEVOJAKA U BJELOPALIČIMA OD STRANE ZEKA MANITOGA TVOJ PRIMJER ČOJSTVA...tada je Zeko jedva izbjego na Cetinje..dali su Kavči I Škalji TVOJ PRIMJER POŠTENJA ,DA LI SU KOVERTE TAKOĐE TVOJ PRIMJER POŠTENJE..Svakodnevne sačekuše tvoj primjer čojstva i čestitosti...ja sam davno naučio da pošten čovjek ne priča o poštenju jer ga posjeduje ,jer samo lopov ima potrebe da viče držite lopova
danilo s.

12. 06. 2019 - 12:55

# 3 - Smatram da je svaki nacionalizam teška bolest uma, duha i srca. Zato sam i rekao da mogu samo da vas (i svakog nacionalistu) žalim. Ali, ne i da vas prezirem – kao vi nas? Problem zla je što zlo u meni izaziva zlo u drugome. Mržnja se hrani mržnjom. I strahom od drugog. Kada bi vidjeli u sebi čovjeka, mogli bi u meni vidjeti čovjeka. I ponašali bi se prema meni kao čovjek. Da li to možete? Na vama je da odgovorite? U psiho-analizi drugih sugurno necete naci odgovor na vase intimno, lično, pitanje. Pitanje vaše humanosti. Čak imam utisak da vi nazirere pravi odgovor, ali je “srpstvo” u vama još uvijek jače? Biti čovjek, ili “Srbin”, pitanje je sada?
UČENJAK

12. 06. 2019 - 17:57

Po etimologiji se ime Srbin izvodi od Lezgijske riječi ,,Sur,,i plurala ,,bi,(Niko Županić)znači Srbi su ,,LJUDI,,moj Danilo a SRBIN značiI čovjekDali ti još objašnjenja treba.U tim krajevima đe se pominju Srbi Memedović je pronašao ,NEVJEROVETNU ,SLIČNOST POZDRAVLJANJA KAO KOD NAŠIH DURMITORACA..Znači đe god su Srbi tu smo i mi
danilo s.

13. 06. 2019 - 08:16

Učenjak, Žao mi je. Vidim da sam se pogrešno nadao da će u vama čovjek nadvladati "Srbina". Gubimo i vi - i ja. Jer, "Ni jedan covek nije Ostvo, sam po sebi celina; svaki je covek deo Kontinenta, deo Zemlje; ….. jer ja sam obuhvacen covecanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono svoni, ono zvoni za tobom. (John Donne).
posmatrač

13. 06. 2019 - 15:38

Ništa ne može da nadvlada SRBINA
UČENJAK

13. 06. 2019 - 15:43

Kada jednog dana spoznaš istinu i ugušiš mržnju u sebi ,nadam se da ćeš reći,,SRBIN SAM SRBIN OD TE MISLI HTJEDOH DA POLJETIM naša dobrota će te prihvatiti kao zabludjelo dijete ,kao izgubljenu ovčicu..
Posmatrač

12. 06. 2019 - 18:02

Moram priznati i konstatovati da je ovi Danilo problematičan lik
danilo s.

13. 06. 2019 - 08:19

Posmatrac, Žao mi što su moje riječi vaš problem. Možda ćete ih, jednog dana razumjeti?
posmatrač

13. 06. 2019 - 15:37

Nastupajući događaji će ogoliti laž i istina će isplivati .Ne brinem jer je na našoj strani...viđećeš da si gradio u oblacima
Sve glupost do gluposti

10. 06. 2019 - 19:39

ali ti skrećem pažnju samo na jednu - nije "tek knjaz Danilo razdvojio vlast" nego je to 85 godina prije njega uradio Šćepan Mali.
Zoran

10. 06. 2019 - 18:43

Jedna je cpc i njen poglavar mitropolit mihailo.
Zoi/DK

10. 06. 2019 - 20:37

Ja, Crnogorski musliman, jako pośtujem ovog čovjeka, neznam zašto, možda zato što je čovjek u pravom smislu te riječi.
Milo Vujović

10. 06. 2019 - 20:47

Poštovani Patrijarhu Mihailo,dobro ste Spomenuli Srebrenicu,Srebrenica bi se Desila Ne Nama već Došljacima srbijanskim i domaćim izdajnicima,pa još je i to Falilo da Nas Napadnu u Našem svetom Crnogorskom Kršu,a Mi 100.g.Čekamo da im Vratimo s kamatom za 1918.g.koja je Naša Otvorena RANA i Naš Bol koji Nikada Neće Umrijet dok Postoji ijedan Crnogorski Domoljub !! Śedoci smo Zločina KULTUROCIDA nad Našom Kulturom i CPC,Što je Bolno Poražavajuće i Ponižavajuće,a zato je isključivo Kriva ova Vlast,koja je bila u Profiterskoj Harmoniji sa Amfilohijem i Okupatorskom ilegalnom tzv.sPc,a Vas i CPC i Nas Vjernike Držala na Ulici pod Vedrim Nebom,to je Zastiđe koje Nikada Neće Umrijeti kod Crnogorskih Domoljuba !! i Malo ste se zanijeli u Pohvalama Osobama iz Vlasti,drugi put Razmislite na kakvoj ste Golgoti Bili u zadnje 30.g.zahvaljujući ovoj Vlasti !!
Zdravko

10. 06. 2019 - 21:56

Ne znam zašto forsirate riječ domoljub kada to nije crnogorska riječ niti je ikada bila.
Clipers fan here

10. 06. 2019 - 23:14

Rijeci: dom, domovina, domoljub su DOMICILNE u Crnoj Gori kokiko i u Hrvatskoj. Ne pudi toliko zlonamjeran, Zdravko. Stetno je po zdravlje.
Novi komentar