Poklon književnikove porodice s CT

Djela Mladena Lompara u crnogorskoj biblioteci u Lovćencu

Crnogorska biblioteka i čitaonica u Lovćencu od sada je u mogućnosti da svojim čitaocima ponudi i djela Mladena Lompara, crnogorskog pjesnika, esejiste i likovnog kritičara.
Objavljeno: 10. 06. 2019 - 12:38 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vrijedne knjige su poklon porodice pokojnog Mladena Lompara s Cetinja i doprinose obogaćivanju knjižnog fonda crnogorske biblioteke i čitaonice koja predstavlja jedinstvenu instituciju crnogorske kulture u Republici Srbiji, naveli su u saopštenju.

Istaknuti kulturni pregalac Mladen Lompar je bio predsjednik crnogorskog PEN centra, potpredsjednik Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, član Matice crnogorske i Crnogorskog društva nezavisnih književnika, a bio je i glavni urednik časopisa "Ars".

Preminuo je 2017. u 73. godini.

Komentari: 1

Petrana Kruščić

12. 06. 2019 - 17:24

Pazite ovo foliranje crnogorskog Šojića iz Lovćenca "jedinstvena institucija crnogorske kulture u Srbiji"!?Sam Šojić ima problema sa sintaksom i padežima ,a u selu Lovćenac nema nijednog intelektualca i mislim da nikada niko nije uzeo knjigu iz te bibloteke.Nemam ništa da postoje biblioteke svuda ali imam protiv "potemkinovih sela"i etno biznismena ,asve je manjee Crnogoraca u Srbiji,
Novi komentar