Legenda Sparsa

Toni Parker završio karijeru

Francuski košarkaš Toni Parker objavio je da je završio karijeru, a kao glavni razlog takve odluke naveo je da „više ne može da bude Toni Parker“.
Objavljeno: 10. 06. 2019 - 21:36 Promjenite veličinu teksta: A A A
Toni Parker zavrsio karijeru
Izvor: Getty images/Christian Petersen

Parker je najveći dio karijere proveo u dresu San Antonio Sparsa, za koji je igrao 17 sezona. Posljednju sezonu odigrao je za Šarlot Hornetse, a još je branio boje Pariz Rasinga i Asvela, čiji je sada vlasnik.

„Mnogo različitih stvari je na kraju dovelo do ove odluke. Ali, razmišljao sam, ako više ne mogu da budem Toni Parker i ne mogu da se borim za titulu, ne želim da igram košarku više“, naglasio je Parker.

Prije dvije godine, Parker je izjavio da se nada da će igrati 20 sezona za Sparse i da će se tako pridružiti Kobiju Brajantu i Dirku Novickom kao jedinim igračima u istoriji NBA lige koji su proveli dvije decenije u jednoj franšizi. Međutim, prošle godine je potpisao dvogodišnji ugovor sa Hornetsima jer je želio, kako je rekao, da iskusi nešto novo.

Teksašani su izabrali Parkera kao 28. pika na draftu 2001. godine, a on je u sezonama koje su slijedile postao jedan od ključnih članova tima Grega Popoviča.

U svakoj od 17 sezona, Sparsi su stizali do plej-ofa i osvojili su četiri šampionska prstena, a Francuz je 2007. godine bio MVP finala.

U svojoj posljednjoj sezoni, Parker je na svakoj utakmici na kojoj je igrao ulazio sa klupe kao zamjena za Kembu Vokera. Imao je prosjek od 9,5 poena i 3,7 asistencija, a odigrao je 56 utakmica i propustio je posljednjih 13 u sezoni. 

„Naravno da sam želio da igram 20 sezona, mislim da i dalje mogu da igram. Imao sam dobru sezonu sa Hornetsima i bio sam zdrav, ali u isto vrijeme nijesam vidio razlog zašto bih igrao 20 sezona“, poentirao je Parker.

 

Komentari: 0

Novi komentar