www.heritage-bih-mne.com. " /> www.heritage-bih-mne.com. " />

Nova web stranica

Na jednom mjestu 40 spomenika i objekata kulturnog nasljedja

U sklopu projekta koji ima za cilj promociju turizma u prekograničnom području Bosne i Hercegovine i Crne Gore, danas je pokrenuta nova web stranica www.heritage-bih-mne.com.
Objavljeno: 10. 06. 2019 - 21:41 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stranica se bavi valorizacijom 40 spomenika i objekata koji spadaju u red  kulturnog, istorijskog i prirodnog nasljeđa lociranog u Trebinju i Bileći u Bosni i Hercegovini i Nikšiću i Plužinama u Crnoj Gori.

 

Cilj ovog projekta, koji finansira Evropska unija, je predstaviti  bogate kulturne i istorijske resurse iz ugla koji je do danas, bio zaboravljen ili nepoznat, te je većina ovih spomenika zbog te činjenice i bila na marginama interesovanja ne samo turista nego i lokalnog stanovništva.

 

Na novoj web stranici, se nalazi 40 kratkih inspirativnih priča o pomenutim objektima koje će zaintrigirati i potaći na njihovo istraživanje s ciljem unapređenje turizma na prekograničnom području. Svaku od ovih priča prate i fotografije objekata koji su do sada bili nepravedno zanemareni.

Na web stranici se nalazi i karta projektnog područja i GPS koordinate svih 40 spomenika i objekata koji su obuhvaćeni ovim projektom. Web stranica će sadržavati i informacije o novim turstičkim ponudama, što će povećati kvalitet i raznovrsnost turističke ponude na ovom području, a time će lokalne zajednice u prekograničnom području imati direktnu korist.  .

 Svih 40 objekata će biti obilježeno QR kodovima koji će sve zainteresovane odvesti na pomenutu web stranicu  i priču o objektu sa kog je i skeniran QR kod.

„Kulturni centar“ Trebinje poziva sve zainteresovane da pošalju svoje prijedloge za nove objekte, koji bi se mogli evidentirati na isti način kao i ovih 40 objekata, i time dodatno upotpunila turistička ponuda. Prijedlozi se mogu slati na: [email protected]

Projekat "Život na granici BiH/CG-stare staze bezvremenog nasljeđa i tradicije“ finansira Evropska unija u vrijednosti od 331.712,56 Eura u okviru programa prekogranične saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a sprovode ga Javna ustanova "Kulturni centar" Trebinje, Grad Trebinje, Udruženje građana "Centar za razvoj Hercegovine", Udruženje građana "Home" Trebinje, JU "Centar za kulturu" Plužine, NVO Ženska Akcija Nikšić i "Udruženje izdavača i knjižara Crne Gore”.

 

Komentari: 0

Novi komentar