Četvrto izdanje

Made in New York Jazz Festival od 14. juna

Još samo nekoliko dana do početka četvrtog Made in New York Jazz Festivala Montenegro 2019!
Objavljeno: 11. 06. 2019 - 10:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Festival će se održati 14. juna na otvorenoj sceni SYNCHRO u nautičkom naselju Porto Montenegro u Tivtu i 16. juna u atrijumu "The Capital Plaza" u Podgorici, oba sa početkom u 21h.

U okviru kompleksa Porto Montenegro, na platou ispred Hipotekarne banke, 13.juna u 20h, održaće se "Street Jam Session" koji će voditi Sara Jovović sa svojim jazz prijateljima. Sara je student prestižnog Berklee College of Music u Bostonu, SAD.

U Podgorici, 15. juna u 21h, u Ethno Jazz Club-u "Sejdefa", koncertnim nastupom predstaviće se Jelena Jovović & Jazz Junction. Promovisaće svoj prvijenac, album ,,Heartbeat”  i time upotpuniti programski sadržaj festivala.

Tokom dva dana festivala nastupiće neka od najvećih imena svjetske jazz scene: Bill Evans - sax, trostruki vlasnik prestižne Gremi nagrade, Lenny White - bubnjevi, vokalne solistkinje Polly Gibbons i Charenee Wade, Ameen Saleem - bas, Axel Tosca Laugart - klavir/klavijature, Hermine Deurloo - usna harmonika i umjetnički direktor Made in New York Jazz Competition INC Yaacov Mayman - sax/ewi.

Na sceni će im se pridružiti regionalni, ali i domaći jazz muzičari: Vladimir Maraš - klavir/klavijature, Vasil Hadžimanov - klavir/klavijature, Vladimir Krnetić - truba, Milorad Šule Jovović – gitara i Pippo Corvino - gitara.

1106poster-2019

U nedjelju, 16. juna u 12h u Hard Rock Cafe-u biće organizovan "Jazz Session with Jazz Masters" za učenike srednjih muzičkih škola, studente Muzičke akademije i sve zainteresovane, na kome će učesnici održati kratka predavanja i odgovarati na pitanja posjetilaca. Posebno je značajno što će učenici jazz odsjeka muzičke škole "Vasa Pavić" profesora Šula Jovovića svojim nastupom otvoriti koncert u Podgorici.

 Ulaznice za Made in New York Jazz Festival, Montenegro 2019 u prodaji su u Tivtu (Yacht Club recepcija / Porto Montenegro i TO Tivat - Centar biro), kao i u Podgorici (Ethno Jazz Club Sejdefa i Hard Rock Cafe). Cijena pojedinačne ulaznice iznosi 15 Eur.

Cijena ulaznice za nastup Jelene Jovović i Jazz Junction-a u jazz club-u "Sejdefa" u Podgorici iznosi 5€ i može se kupiti isključivo u pomenutom klubu. Informacije možete dobiti na broj telefona 069013131.

Strateški partner festivala i u naredne tri godine je "The Capital Plaza", a Partneri festivala su: Ministarstvo kulture Crne Gore, Adriatic Marinas / Porto Montenegro, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Hipotekarna banka, Ambasada SAD u Crnoj Gori, Glavni grad Podgorica / Sekretarijat za kulturu i sport, Turistička organizacija Tivat, PAM CG, CGES i hotel Centre Ville.

Prijatelji festivala su: Yamaha/Eurounit, Hard Rock Cafe i Ethno Jazz Club "Sejdefa".

Zvanično vozilo festivala je Renault.

Komentari: 0

Novi komentar