Ana Nives Radović o novim komunalnim propisima za autobuse koji dovode iz

Radović: Odluka nanosi štetu turističkoj privredi

Informaciju da je došlo do promjene režima saobraćaja za autobuse koji u Kotor dovode izletnike dobila sam od Komunalne policije telefonskim putem, bez bilo kakvog zvaničnog dopisa. Navodno, odluka je donijeta nakon sastanka nekoliko nadležnih opštinskih subjekata – saopštila je Pobjedi direktorica Turističke organizacije Ana Nives Radović.
Objavljeno: 12. 06. 2019 - 07:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Odluka se primjenjuje od prije desetak dana, a Radović kaže da je za kratko vrijeme dovela do velikih problema u izletničkim programima.

 KAZNE

Odluka je donijeta bez ikakve konsultacije sa TO i predstavnicima turističke privrede koje ove mjere direktno pogađaju. Rezultat ove odluke su najave brojnih agencija da će otkazati planirane dolaske, čime je obesmišljeno ostvarivanje saradnje sa agencijama i turoperatorima koji su izlet u Kotor uvrstili u ponudu turistima koji borave u Dubrovniku. Riječ je o visokoplatežnim gostima čija potrošnja višestruko nadmašuje prosjek evidentiran kod turista sa kruzera - kaže Radović. Ona objašnjava da vozači autobusa plaćaju kazne za nepropisno zaustavljanje, budući da prostora za traženje alternativnih lokacija nije bilo.

- Saobraćajna policija počela je kažnjavati vozače autobusa čim je donijeta odluka, što je izazvalo niz najava otkazivanja dolazaka - kazala je Radović. Ona dodaje kako razumije potrebu da se sankcioniše kršenje saobraćajnih propisa, ali da je problem trebalo riješiti na drugačiji način, a ne usred sezone i bez zvanične najave. - Komunalna policija nam je poručila da obavijestimo agencije da se autobusi za potrebe ukrcaja i iskrcaja putnika mogu zaustavljati na svim označenim autobuskim stajalištima, međutim, uprkos tome saobraćajna policija ih i zbog toga kažnjava - naglašava Radović.

Opširnije u Pobjedi

Komentari: 0

Novi komentar