Novi Beograd

Novi detalji pucnjave: Supruga odbila da krene s njim, on poludio pa je upucao

Teodora i Dragoslav su se sreli na parkingu ispred zgrade. On je parkirao auto u Ivana Ribara, prišao je Teodori i neko vrijeme su mirno razgovarali i šetali s djetetom. Čuli smo kada je Dragoslav rekao: "Teodora, ljubavi, ajmo do tržnog centra da ti kupim nešto." Međutim, ona je odbila i tada su počeli da se raspravljaju. Postali su bučni, vikali su... U jednom trenutku mladić je izvukao pištolj. Vidjevši oružje, Teodora je ostavila kolica i uspjela da se odmakne četiri metra. Tada su se čuli pucnji...
Objavljeno: 12. 06. 2019 - 11:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ovako priča očevidac užasne drame koja se u ponedjzeljak oko 20 sati odigrala u Bloku 45 na Novom Beogradu, kada je Dragoslav Jovanović (25), pokušao da ubije suprugu Teodoru Jovanoviću (25), a potom i sebe.

Sin poznatog "surčinca", Ljubomira Jovanovića Staklenog, nekadašnjeg pripadnika surčinskog klana i prijatelja Ljubiše Buhe Čumeta, ispalio je tri hica u grudi i rame nesrećnoj ženi, i to dok je na samo četiri metra od nje stajala njihova beba, stara 11 mjeseci, a potom se dao u bijeg preko livade u Ulici Ivana Ribara. Beba pukom srećom nije povrijeđena, ali je istraumirana.

- Jedan metak ju je pogodio u rame, a dva u grudi. Počela je da vrišti, a tuda su prolazila dvojica policajaca. Jedan je odmah krenuo za naoružanim Dragoslavom, koji je unezvereno trčao preko livade i posle 200 metara je pucao sebi u glavu. Drugi policajac je prišao krvavoj Teodori, podvezao joj ranu majicom koju je neki momak skinuo - priča očevidac.

Kako kaže, teško povrijeđena Teodora je sve vrijeme bila svjesna i razgovarala je s policajcem.

- Kroz plač je rekla kako se zove i da joj roditelji žive u blizini. Rekla je da zovu njenu mamu da dođe po bebu. Policajac ju je pitao ko je pucao na nju, a ona je rekla: "Moj muž, razvodimo se, već neko vrijeme nismo zajedno." Onda je počela da jauče i vrišti i da se žali kako je boli - kaže sagovornik.

Hitna pomoć je nakon toga odvezla Teodoru, ali i Dragoslava u Urgentni centar i oboje se nalaze u bolnici u teškom stanju.

Jovanović nije ranije osuđivan, imao je samo saobraćajne prekršaje.

Imao zabranu prilaska mjesec dana

Dragoslav Jovanović nije imao zabranu prilaska Teodori u momentu kada je pokušao da je ubije, ali mu je, kako nezvanično saznajemo, jednomjesečna mjera zabrane prilaska bila izrečena početkom aprila.

- Teodora je 30. marta prijavila policiji da ju je suprug tukao i maltretirao. Njemu je zbog toga bila izrečena hitna mjera zabrane prilaska žrtvi, koja je posle prvih 48 sati produžena na 30 dana. Njoj je tada bilo ponuđeno da se skloni u sigurnu kuću, ali ona nije htjela. Iselila se iz vile u Surčinu, u kojoj su, pored nje i supruga, živjeli i njegovi roditelji i brat, i vratila se kod roditelja - kaže izvor i dodaje da je protiv Dragoslava tada bila podnijeta krivična prijava i da je 5. juna trebalo da bude saslušan, ali je to odloženo.

- Dok je trajala mjera zabrane prilaska, Dragoslav je nije kršio, ali je Teodora jednom prijavila policiji da ga je vidjela u blizini svoje zgrade. Tada je rekao da je došao samo da vidi dijete - kaže izvor.

Otac ima dosije

Ljubomir Jovanović Stakleni, Dragoslavljev otac, odranije je poznat policiji, a navodno je bio veoma blizak s vođom surčinskog klana Ljubišom Buhom Čumetom. Navodno, bio je svjedok pokušaja atentata na Čumeta 2002, a suđeno mu je zbog iznude.

Hapšen je i zbog prodaje automobila, kao i nelegalnog oružja. Prije tri godine Jovanović je sa drugim sinom zaustavljen kod Palate pravde, a na džipu su imali blinkere. Kod njih je navodno pronađen i nelegalni pištolj, kao i značke Žandarmerije.

Komentari: 0

Novi komentar