Izborili opstanak u diviziji (FOTO)

Ragbisti 12. na Evropskom prvenstvu

Muška ragbi reprezentacija Crne Gore osvojila je 12-to mjesto na Evropskom prvenstvu u ragbiju sedam prve divizije, čime je izborila opstanak u ovoj grupi takmičenja. 
Objavljeno: 12. 06. 2019 - 11:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na takmičenju je učestvovalo 16 reprezentacija sa dugom tradicijom u ovom sportu, dok on u Crnoj Gori postoji šest godina.

Crna Gora je bila u teškoj grupi sa Moldavijom i Švajcarskom od kojih je izgubila, a koje su na kraju igrale u polufinalu prvenstva. Crna Gora je u grupi pobjedila Sloveniju.

ragbicg3

U nastavku takmičenja Crna Gora je pobjedila Lihtenštajn i tako ostvarila glavni cilj, a to je opstanak u ovom elitnom takmičenju.

Za razigravanje od 9-12 mjesta Crna Gora je izgubila od Austrije, a potom u regularnom toku igrala nerješeno sa domaćinom takmičenja Srbijom (24:24). U veoma neizvjesnoj utakmici, domaćin je ipak poslije produžetaka stigao prvi do eseja.

ragbicg2

Crnogorski tim u Beogradu predvodio je selektor Bato Jović koji je kazao da je zadovoljan rezultatom, pogotovo zalaganjem igrača koji su dali sve od sebe na terenu, u sportskoj, fer i korektnoj atmosferi. 

"Turnir je bio naporan, a i povrede nam nijesu išle na ruku. Falilo je čini se i malo sportske sreće, ali bez izgovora izvučene su pouke za sledeće učešće”, naveo je Jović.

ragbicg1

Kapiten reprezentacije Boris Mijušković je rekao da su očekivali teško takmičenje zbog kvaliteta ekipa.

"Najvažnije je što je cilj ostvaren i što je reprezentacija Crne Gore izborila opstanak u Conference 1 diviziji. Ponosni smo na momke jer su bezrezervno i na najbolji način predstavljali Crnu Goru, kao malu naciju velikog srca.Nadamo se da će u budućnosti naše napore u tome prepoznati i crnogorske institucije, jer smo valjda i mi članovi crnogorske sportske familije", kazao je Mijušković.

Finale Evropakog prvenstva u Beogradu igrale su reprezentacije Turske i Mađarske, koje su pored kvalifikacija za OI, izborile plasman u viši rang takmičenja od naredne godine. 

ragbicg

Pored finalista, učestvovale su i sledeće reprezentacije: Moldavija, Švajcarska, Holandija, Finska, Norveška, Monako, Kipar, Austrija, Srbija, Andora, Slovačka, Lihtenštajn i Slovenija.

Boje Crne Gore na ovom takmičenju branili su Boris Mijušković, Novica Raonić, Marko Andrić, Aleksandar Milosavljavić, Vladan Čelebić, Marko Novaković, Dušan Vučićević, Đorđe Marstjepović, Aljoša Marinković, Aleksandar Roganović, Srđan Popović, Dušan Stanković i Milan Radović.  Trener reprezentacije je Bato Jović, a tim menadžer Zorica Kostić.

Komentari: 0

Novi komentar