SDP pita

Stanić: Da li je Selakovićeva izjava zvaničan stav Srbije?

Crna Gora je građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira na to kako se zove, poručio je Mirko Stanić, član Predsjedništva i portparol SDP.
Objavljeno: 12. 06. 2019 - 12:54 Promjenite veličinu teksta: A A A

Stanić je najoštrije osudio izjavu Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je kazao da je “Crna Gora klasična srpska država u kojoj i dan-danas, poslije svega, živi 31 odsto Srba".

Selaković je, u emisiji "Upitnik" na RTS-u, na pitanje šta to znači da je "klasična srpska država", rekao da to znači da se Crna Gora "od svog postanja, kao država, dičila srpskim identitetom".

“Pozivamo Ministarstvo vanjskih poslova da po hitnom postupku zatraži od ambasadora te zemlje izjašnjenje da li je ovo zvanični stav države Srbije”, navodi Stanić u izjavi za medije.

Kaže kako je očigledno da presvučeni radikali i dalje ostaju radikali i kada ih presvuku u naprednjačka odijela.

“Nažalost vladajuće strukture u Srbiji, ne odustaju od propale ideje da se državne granice postave na liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica”, poručio je Stanić.

Selakoviću, ali i drugima koji slično misle, iz SDP-a poručuju da je Crna Gora građanska, multinacionalna i multivjerska država u kojoj je svaki građanin svoj na svome sa jednakim pravima, bez obzira kako se zove.

“Takođe, zvaničnicima Republike Srbije bi bilo bolje da se bave rješavanjem duboke političke krize u svojoj zemlji kao i da obezbijede politička i građanska prava za svoje sugrađane koji su izloženi brutalnim napadima, prebijanjima i fizičkim nasrtajima samo zato što podržavaju opoziciju ili su pripadnici manjinskih naroda”, zaključio je Stanić.

Komentari: 7

Neven TV

12. 06. 2019 - 13:03

Samo naprijed, svaka čast, da je češće ovakvih reagovanja, manje bi se zalijetali.
Objektivni

12. 06. 2019 - 14:45

A misli li Stanic da oni sa kojima su u vlasti u Budvi i Kotoru misle drugacije od ovog milicajca iz Beograda ??? Kako vas pobogu nije stid !!!
Janica Matova Beograd

12. 06. 2019 - 13:11

Pazi ovoga brava , pita "da li je ovo zvaničan stav Srbije"?Selakovic je ministar pravde nije nakupac na Kalenica pijaci iako na njega liči!Moj Stanicu ne brukaj se...
Marko

12. 06. 2019 - 14:08

Bio je ministar pravde vise nije.
Jad i bijeda

12. 06. 2019 - 13:47

Crni ministar pravde crne Srbije. A dokle cete vise POSRBLJAVATI CRNOGORCE, JADNICI SESELJEVI?? ? NIKAD VISE SA SRBIMA! Treba li i ovu vasu floskulu da istolerisemo? Ne! Niti smo Srbi, niti smo iksd bili. Tarabici ! Stici ce vas vasa nepocinstva. Pod lipu cete vi brzo, cini mi se. Crnogorci obavezno zvanicno da reaguju. E, dosta je bilo!
B.Scepanovic

12. 06. 2019 - 13:52

Kakav naduvani politicki praznov! Drzi lekcije "tamo njima", a ne vidi sta my se ispred nosa desava!
+

12. 06. 2019 - 16:21

Fala Bogu da ste se dozvali, SDP.
Novi komentar