Poslanik DF poručio

Bulatović: Đukanović, Pažin i Katnić planiraju produženi državni udar

Klub poslanika Demokratskog fronta (DF) predaće Skupštini Crne Gore interpelaciju o radu vlade iz resora ministra pravde Zorana Pažina, kazao je poslanik DF-a Predrag Bulatović.
Objavljeno: 12. 06. 2019 - 13:38 Promjenite veličinu teksta: A A A
Bulatovic: Đukanovic, Pazin i Katnic planiraju produzeni drzavni udar
Foto: Portal Analitika

„Poznato je da je DF, vezano za montirani državni udar, označio kao glavnog čovjeka Mila Đukanovića za vezu sa Milivojem Katnićem i za uticaj na Viši sud i ostale sudske instance, upravo potpredsjenika Vlade i ministra pravde“, istakao je Bulatović.

Dodao je da je Pažin od početka učestvovao u osmišljavanju državnog udara, podizanju optužnice, praćenju procesa i, kako tvrdi Bulatović, direktno učestvovao u određivanju i pisanju presude.

„Bio je uključen, suprotno zakonu, zloupotrebljavajući službeni položaj i ugrožavajući ustavno načelo o podjeli vlasti“, istakao je Bulatović.

Ključni razlog zašto sada pokreću ovu inicijativu prema Skupštini jeste što su, prema njegovim riječima, došli do informacije koju su objavili mediji prije destak dana u Srbiji i Crnoj Gori, da je Pažin 23. maja ove godine, 14 dana nakon izricanja presude Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću od pet godina zatvora, sa pozicije ministra pravde zatražio izručenje Jorama Friga, državljanina Izraela, Crnoj Gori.

„On je sve to uradio na osnovu crvene Interpolove potjernice koja je bazirana na nezakonitom određivanju pritvora za ovog čovjeka i na osnovu falsifikovanja optužnice iz aprila 2017. godine, a koja se odnosila na ruske i srpske državljane i na lidere DF-a“, kazao je Bulatović.

Time je Pažin, kako tvrdi Bulatović, u nizu zloupotreba bio podrška ili čovjek koji je idejno osmišljavao i organizovao sve Katnićeve radove na, kako je kazao, tkz. državnom udaru, za koji se sada, dodao je, može reći i da je „produženi državni udar“.

„Poznato je da je Kipar kao članica EU odbio ovaj zahtjev i Pažina i drugih crnogorskih organa, i oslobodili su Friga iz zatvora u kojem je bio na osnovu crvene Interpolove potjernice. Mi u DF-u pretpostavljamo, ne znamo da li možemo doći do tih podataka, ali trudićemo se, da je na sličan način Zoran Pažin postupao i u slučaju Džozefa Asada, državljanina SAD-a i agenta CIA-e“, naveo je Bulatović.

Pored ovoga što je bilo inicijalno, poslanici DF-a će se, kako su najavili, u interpelaciji baviti i propustima ministra pravde u slučaju Saše Sinđelića, svjedoka saradnika, i o Pažinovom, kako kažu, uticaju na tužilaštvo i pravosuđe i ugrožavanju njihove ustavne pozicije, ali će i analizirati i navodno usporavanje evropske agende u poglavljima 23 i 24 za koje je, kako tvrde, odgovoran ministar pravde.

„Ovdje se radi, po našem mišljenju, o jednoj zloupotrebi Zorana Pažina zajedno sa Katnićem, a po nalogu Đukanovića, da se pored jedne faze završenog državnog udara presudama od pet godina liderima DF-a nastavi produženi državni udar, jer su savršeno svjesni da nemaju nikavih dokaza za ove presude koje su donijete“, zaključio je Bulatović.

Komentari: 7

Pendrek

12. 06. 2019 - 13:59

Odusevljava me ovaj lik zbog kolicine licemjerstva koja ga krasi. Skoro citav radni vijek je proveo kao neuspjesni politicar i nikada mu nije palo na pamet da odustane i proba da radi nesto drugo. Sjajno je znao da izigrava mudraca nevidjenih politickih dijapazona, a u osnovi je uvijek bio provincijski politikant. I na kraju ce ta profesionalno totalno neuspjesna osoba zavrsiti u ovoj drzavi sa debelom penzijom koju je zaradio radeci upravo protiv ove drzave i sluzeci drugima. Zar nije kralj?
Dok

12. 06. 2019 - 14:41

Dokleće ovi lajavci više da se pojavljuju i šire mržnju i da čekaju šansu da zapale CG, dokle.
RAŠO

12. 06. 2019 - 14:42

Potpuno je u redu da svaka država ima zdravu opoziciju, to jest opoziciju koja će usmjeravati, kontrolisati i raditi u parlamentu u cilju napretka svoje države, međutim veći dio naše opozicije je bolestan, to jest radi sve kako bi omalovažio i uništio "svoju" državu, kažem svoju iako je oni tako ne doživljavaju, jer ne bi bilo normalno da neko tako otvoreno radi protiv države u kojoj živi, a da je smatra svojom. DF u stvari i nije opozicija već klasični neprijatelj države Crne Gore, treba ih prihvatiti kao takve i prema njima se tako odnositi.
Rašo

12. 06. 2019 - 14:48

Da ti se pokojnome đedu dignut iz groba Bulatoviću , odreka bi te se nebi časio časa.
Egoista

12. 06. 2019 - 15:07

Moj komsija cuvar prica da je on u vrijeme dok je radio u Radoje Dakic stalno se preskakao preko ograde i krijuci napustao posa. Eto kakav je lik i kakva je osoba. Nego kad ga slusam sa ovima izjavama onda se jos pitam koliki mu je IQ?
GORAN

12. 06. 2019 - 15:54

Alo majstore ako nisi primjetio niko vas ne sluša,jer ste potpuno neozbiljni i Amfilohije se od vas ograđuje
Ljubitelj tutuša

12. 06. 2019 - 20:32

Ne dopušta mi Analitika da dam svoj komentar. Uzela me je na zub...
Novi komentar