Reagovanje direktorica JU Srednje mješovite škole „Mladost“ –Tivat

Vujačić: Kriterijum oštar ali ne i nedostižan

Povodom današnjeg dopisa medijima koji su uputile Dragana Vlaović i Olja Marisavljević, majke đaka JU Srednje mješovite škole „Mladost“ –Tivat, reagovala je direktorica te ustanove Jovanka Vujačić kazavši da je kriterijum oštar ali ne i nedostižan.
Objavljeno: 12. 06. 2019 - 14:29 Promjenite veličinu teksta: A A A

''Ocjene za ovu godinu u tom odjeljenju su svedene i slične su prosječnom broju negativnih ocjena u pojedinim drugim odjeljenjima. Tačnije, osam negativnih ocjena na skoro 30 učenika ukazuje na oštrije, ali ne nedostižne kriterijume'', govori Vujačić. 

Vujačić u reagovanju objašnjava da će SMŠ ''Mladost'' od naredne godine primijeniti, preporuke Centra za stručno obrazovanje u vezi sa ovim predmetom, a dio je, kako objašnjava, već primjenjen.

''Dakle, u ovom momentu ne vidimo razlog da se medijski vrši pritisak na školu. Dok god nema preko polovine negativnih ocjena, a sada smo daleko od toga, dozvolićete da nastavnik, a ne javnost, formira kriterijume za ocjenjivanje učenika'', zaključila je Vujačić.

(foto: arhiva škole)

Komentari: 8

RAŠO

12. 06. 2019 - 15:12

Sigurno niti jedan nastavnik neće umanjiti učeniku ocjenu ako zna gradivo. Problem je što učenici neće da uče, a oće prelaznu ocjenu. Knjigu u šake, pa će vidjeti kakva je prolaznost. Što oštriji kriterijom to bolje za učenika, normalno za one koji oće nešto da nauče.
isterati je u seosku skolu

12. 06. 2019 - 16:35

Bijo je jedan sto je jedva zavrsio posle dest godina vakultet u Prizren ili Gjakovic i vako je govorijo : "Samo bog zna za 5 , ja znam za 4 a tebi druze ili drugarice evo trojka (3) .
Dragana Vlaović

12. 06. 2019 - 15:20

Obraćanje medijima uslijedilo je poslednjeg dana škole, nakon što je prof. Laković nastavila da radi na način koji je od strane nadležnih institucija ocijenjen kao (najblaže rečeno) neogovarajući, oglušujući se na njihove preporuke. Ako neko želi da sagleda suštinu problema, (koja nije u traženju poklonjenih ocjena, niti u tome da su djeca lijena ili glupa), može pročitati detalje o načinu rada i ocjenjivanja, anketi učenika, mišljenju aktiva profesora itd... Tročlana komisija Centra za stručno obrazovanje:http://www.cso.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx... Zaštitnik ljudskih prava i sloboda: https://l.facebook.com/l.php...
Roditelj posljednjeg dana

13. 06. 2019 - 06:35

Ma, tako je, gospodjo - djeca znaju, nego ih profesorica mrzi!
Ranka

12. 06. 2019 - 18:58

Natjerajte vi svoju djecu da uče umjesto što se bunite po medijima. Mislite da se sve može preko protekcije. Za njihovu bolju budućnost bolje im je da u školi neđ što nauče nego da im se poklanjaju ocjene. Danas je ogroman procenat srednjoškolskih i fakultetskih diploma bez pokrića odgvarajućim znanjem. Zato ovako otmeno propadamo. Iz iskustva znam da je lektor sa diplomom Filozofskog fakulteta iz Nikšiča napisao Maje, Inke, Acteci... malim slovima. Kad sam ga pitao zar ne zna da se imena naroda pišu velikom slovom, ovako mi je odgovorio: "Pa oni su izumrli"! Danas je vjerovatno glavni urednik u nekom mediju. Tokom mog školovaja roditeji, a ni drugih učenika, nikad nisu intervenisali kod profesora, a prođite pri kraju školske godine pured Gimnazije u Podgorici pa ćete vidjeti puno dvorište roditelja! O osnovnim školama da i ne govorim.
Millana

13. 06. 2019 - 06:26

Tacno tako,sve mamine maze i tatini sinovi!Knjigu u sake i ne boj se,a ne od djece pravimo debile.
Micko

13. 06. 2019 - 11:04

Isao sam u ovu,skolu kad su je vodili,Zarko Tujkovic pa posle Nedjeljko Kisic.Bila je disciplina i strogoca.Niko nije izasao bez znanja iz te skole.Ova gospodja pojma nema da vodi skolu i treba vrsiti pritisika da se stavi strucna osoba,a ne politicki poltron,kao ona.Svi beze iz te skole,ko god nadje neki drugi posao.Prolazio sam kroz tivat i svratio u ovu skolu,prije par godina da vidim neke stare profesore koji su bili dobri i korektni.Ova direktorka,nekulturno,drsko mi je rekla da ne mogu da udjem.Nije me ni saslusala.Rekao sam joj jednu recenicu,ovo nije vasa svojina nego drzavna.I svako moze uci u skolu i potraziti nekog kog treba.A ona mi je odgovorila ja sam direktor i ja odredjujem pravila.Ona odredjuje pravila,a ne vidi da joj se droga prodaje u dvoriste skole da se nose nozevi i oruzje u skolu.Treba raspisati peticiju da se skine sa mjesta direktorice.Jer je to sramota.Uzima pare iz budzeta,i ne ulaze nista.Samo se hvali sa donacijama iz Porto montenegra.Smeniti je treba.
Nikola

13. 06. 2019 - 11:18

Vjerovatno,roditelji tih ucenika nisu clanovi Dps-a.Jer kada sam ja polagao maturu 6 ucenika je trebalo da padne.Jedan covek iz Dps-a je pozvao Jovanku i pitao je dali su ti,i ti ucenici vase skole.Dalje nije trebao nista reci.Bilo je jasno zasto zove.Tom skolom se od 2009 upravlja iz Podgorice.A ova samo sprovodi direktive.Zato je drze sve ove godine.Profesori nisu zadovoljni i nece da objektivno rade sa ucenicima.Oni zele da sto vise privatnih casova odrade.Jer im je plata losa,a ova vazda nesto histerise.
Novi komentar